1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Avrupa'da doğal gaz fiyatları yüzde 14 düştü

Avrupa'da doğal gaz fiyatları yüzde 14 düştü

Avrupa'da doğal gaz fiyatları, kışın yetecek miktarda LNG ithalatı yapıldığı açıklamasıyla gerileyerek 185 euro/MWh seviyesine geldi.

Avrupa'da doğal gaz fiyatları yüzde 14 düştü

Enerji Günlüğü - Avrupa'da doğal gaz fiyatları düne göre yüzde 14 düşerek megavatsaat başına 185 euro seviyesine geriledi. 

AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen'in Rusya'dan enerji bağımsızlığı için kış sonuna kadar yetecek LNG ithalatı yaptıkları yönündeki açıklaması Avrupa'da doğal gaz fiyatını geriletti.  

Hollanda TTF'de Nisan vadeli doğal gaz fiyatı bu sabah düne göre yüzde 9,74 düşüşle 190 euro/MWh seviyesine geriledi.  ICE'de ise Nisan vadeli gaz kontratı yüzde 10,98 düşüşle 191 euro/MWh, Mayıs vadeli gaz kontratı ise yüzde 10,39 kayıpla 185 euro/MWh seviyesinden işlem görüyor. Avrupa'da doğal gaz fiyatları dünü megavatsaat başına 215 eurodan kapatmıştı.

Avrupa Komisyonu, Rusya’nın Ukrayna'yı işgali ışığında, doğal gazdan başlayarak 2030'dan çok önce Avrupa'yı Rus fosil yakıtlarından bağımsız hale getirmek için dün "REPowerEU” adlı bir plan taslağı önermişti.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler