1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Avrupa’da enerji fiyatları artıyor

Avrupa’da enerji fiyatları artıyor

Dünya genelinde artan enerji fiyatları, ekonomiyi karbondan arındırma planları nedeniyle Avrupa’da çok daha fazla artıyor.

Avrupa’da enerji fiyatları artıyor

Enerji Günlüğü - Dünya genelinde artan enerji fiyatları, ekonomiyi karbondan arındırma planları nedeniyle Avrupa’da çok daha fazla artıyor.

Küresel ekonominin pandemiden çıkmasıyla birlikte enerji fiyatları dünya çapında yükseliyor ve enflasyonla ilgili endişeleri arttırıyor. Avrupa’da ise ayrıca ekonomiyi karbondan arındırma planları da elektrik fiyatlarının artmasında rol oynuyor. Avrupa’da şirketler fosil yakıtlardan elektrik üretmeye devam etmek için ihtiyaç duydukları emisyon izinlerini satın almak için rekor fiyatlara yakın ödemeler yapıyorlar. 

ALMANYA VE İSPANYA’DA TOPTAN ELEKTRİK FİYATLARI ARTTI

Avrupa’da doğalgaz ve elektrik fiyatlarındaki yükseliş, son derece çarpıcı. Almanya ve İspanya’da toptan elektrik fiyatı rekor kırdı. Almanya'da toptan elektrik fiyatları bu yıl %60'tan fazla arttı. Elektrik fiyatları rekor seviyeye yükseldiği için İspanya enerji vergilerini düşürmek zorunda kaldı. 

İNGİLTERE’DE FATURALAR BU YIL İKİNCİ KEZ ARTTI

İngiltere’de bu yıl ikinci kez elektrik ve doğal gaz faturalar arttırıldı. İngiltere düzenleme kurumu Ofgem, enerji anlaşmaları için tavan fiyatın, tedarikçilerin ekstra maliyetlerini karşılamak için zam kararı aldı. Bugün açıklanan karar 15 milyon insanı etkileyecek ve bir gaz ve elektrik abonesinin faturasında yaşanacak 139 sterlinlik artış ile yıllık fatura 1277 sterlin olacak.

ENERJİ MALİYETLERİ ARTMAYA DEVAM EDECEK

Yüksek enerji maliyetlerinin devam etmesi bekleniyor. Rusya, Avrupa'ya daha az gaz gönderiyor ve Asya, sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) depolarını dolduruyor. Bu da sert geçen bir kıştan sonra Avrupa’nın tükenen depolama sahalarının yeniden doldurulmasını zorlaştırıyor. Gösterge Avrupa gaz fiyatları şimdiden rekor kırdı ve bunların hepsi elektrik fiyatlarını artırıyor. Hollanda’nın TTF doğalgaz benchmark fiyatı tüm zamanların en yüksek fiyatına yakın işlem görüyor.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler