1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. E.On başkanından İngiltere’de enerji yoksulluğu uyarısı

E.On başkanından İngiltere’de enerji yoksulluğu uyarısı

İngiltere'de elektrik ve gaz dağıtımı yapan E.On Başkanı Michael Lewis, bu kış İngilterelilerin yüzde 40'ının enerji yoksulluğu ile karşı karşıya kalabileceğini belirterek, hükümetin zor durumdaki vatandaşlara yardım etmesi gerektiğini açıkladı.

E.On başkanından İngiltere’de enerji yoksulluğu uyarısı

Enerji Günlüğü - Artan enerji fiyatları nedeniyle İngiltere'de konutların %40'ının bu kış elektrik ve doğal gaz faturasını ödemekte zorlanacağı tahmin ediliyor.

İngiltere'nin en büyük enerji şirketlerinden E.On Energy UK CEO'su Michael Lewis, bu kış enerji fiyatlarının artmasıyla hanelerin %40'a varan kısmının enerji yoksulluğu ile karşı karşıya kalabileceğini açıkladı. Enerji yoksulluğuna da hanelerin gelirlerinin yüzde 10’undan fazlasını enerjiye harcaması olarak açıklık getirdi. "25 yıldır bu sektördeyim, böyle bir durumu daha önce hiç görmedim" diye konuşan Lewis, hükümetin zor durumdaki vatandaşlara yardım etmesi gerektiğini vurguladı.CEO, E.On'un Kuzey Akım 1'deki ortaklığını devam ettireceğini de ifade etti.

FATURALAR TAHMİN EDİLENİN ÜZERİNDE ARTACAK

Öte yandan enerji uzmanları İngiltere’de enerji faturalarının tahmin edilenin üzerinde artacağını belirtiyorlar. Ukrayna'daki savaşın körüklediği artan toptan gaz fiyatları, yerel enerji fiyat sınırının, mevcut ortalama 1,971 Sterlin'den Ekim ayında 3,420 Sterlin'e ve Ocak ayında 3,850 Sterline kadar yükseleceği tahmin ediliyor.

DIŞİŞLERİ BAKANINDAN ŞİRKETLERLE BİRLİKTE ÇALIŞMA VURGUSU

İngiltere Dışişleri Bakanı Liz Truss, Başbakan seçilmesi halinde enerji fiyatlarının aşağı getirilmesi için enerji şirketleri ile birlikte çalışacağını açıkladı.  Artan enerji fiyatları karşısında hane halklarına daha fazla destek sağlanması baskısı ile karşı karşıya olan Truss, "Fiyatları aşağı getirmek için enerji şirketleri ile birlikte çalışmak önemli. Enerjide arz sorunu ile mücadele edeceğim. Fiyatların aşağı getirilmesine yardım edeceğim" diye konuştu.  Truss, hane halklarına enerji faturaları, artan yaşam maliyetleri için doğrudan destek vermek yerine vergi indirimleri yapılmasını savunan bir isim. Rakibi Rishi Sunak ise Truss'ın bu politikasının en çok desteğe ihtiyaç duyan kesime yardım etmeyeceğini savunuyor. 

 

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler