1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. İngiltere’de yüksek enerji faturaları için ‘ödeme’ kampanyası!

İngiltere’de yüksek enerji faturaları için ‘ödeme’ kampanyası!

İngiltere'de artan enerji fiyatlarını protesto etmek için başlatılan "faturanı ödeme" kampanyasına katılım 75 bin kişiyi aştı.

İngiltere’de yüksek enerji faturaları için ‘ödeme’ kampanyası!

Enerji Günlüğü - İngiltere'de artan enerji fiyatlarını protesto etmek amacıyla "faturanı ödeme" kampanyası başlatıldı.

Büyük Britanya’yı oluşturan İngiltere, Galler ve İskoçya’da halk artan enerji fiyatları karşısından zorlanırken, büyük enerji şirketlerinin karlarını katlaması büyük tepki topluyor. Ülkede, özellikle son bir yılda artan enerji fiyatlarını protesto etmek amacıyla "Don't Pay UK"  (faturanı ödeme) isimli kampanya başlatıldı. Faturaların ödenmeyip, pahalılığın protesto edildiği kampanyaya şimdiye kadar 75 bini aşkın kişinin katıldığı kaydediliyor. Kampanya’ya 1 milyon kişinin katılması hedefleniyor.

25 bin pound hedefiyle bağış kampanyası ile başlatılan kampanya kapsamında bu kış temel ihtiyaçları gidermede zorlanılacağı belirtilerek, eğer dikkate alınmazlarsa 1 Ekim itibariyle faturaların ödenmeyeceği kaydedildi.

İngiltere’de elektrik ve doğal gaz faturaları 2021 ekim ayına göre yaklaşık yüzde 30-35 oranında arttı. 2021 yılında İngiltere’de 1.400 pound enerji faturası ödeyen bir kişi, şu anda aynı enerji tüketimi için ortalama 2000 pound ödüyor. “Don’t Pay UK” kampanyası öncülerinin yaptığı araştırmaya göre, ülkedeki yaklaşık 10 milyon aile faturalarını öderken zorluk yaşayacak.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler