1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. British Gas, karının yüzde 10’unu bağışlıyor

British Gas, karının yüzde 10’unu bağışlıyor

İngiliz gaz dağıtım şirketi British Gas, finansal olarak zor durumdaki kişi ve ailelere 250 ila 750 sterlin arasında hibe verecek.

British Gas, karının yüzde 10’unu bağışlıyor

Enerji Günlüğü - Birleşik Krallık merkezli enerji şirketi British Gas, enerji krizi süresince her altı ayda bir kârının %10'unu bağışlayacak.

İngiliz doğal gaz şirketi British Gas, kârının %10'unu, yoksul müşterilerinin “enerji krizi süresince” artan gaz ve elektrik faturalarını yönetmelerine yardımcı olmak için bağışlayacağını duyurdu. Açıklamaya göre, yoksul müşterilere 250 ila 750 sterlin arasında hibe verilecek. Her altı ayda bir kârın %10'unu bağışlama taahhüdü 2022'nin başında başlayan enerji krizi süresince süresince devam edecek. 

Toplam 25 milyon sterlinlik enerji destek fonu kapsamında ödemeler 12 Eylül'de başlayacak. Şirket hibe için başvurularda British Gas müşterisi olma zorunluluğu olmadığını belirtti. Şirket başvuru ayrıntılarını ise daha sonra açıklayacağını kaydetti.

İngiltere’de yıllık ortalama enerji faturası şu anda 1,971 sterlin civarında. Ancak faturaların sonbaharda 3.582 sterline ve Nisan ayında 4.400 sterline ulaşacağı tahmin ediliyor. Centrica ise yılın ilk yarısında 1,3 milyar sterlin net kar açıkladı. Açıkladığı bu karın çoğunu petrol ve gaz sondajından elde eden Şirket bir yıl önce 262 milyon sterlin kar elde etmişti.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler