1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Avrupalı elektrikçiler Türkiye'de buluşacak

Avrupalı elektrikçiler Türkiye'de buluşacak

Avrupalı elektrikçiler, İstanbul'a geliyor. Uluslararası Büyük Güç Sistemleri (CIGRE) Güneydoğu Avrupa Bölge Konseyi (SEERC) 4. Konferansı, sonbaharda Türkiye’de gerçekleştirilecek.

Avrupalı elektrikçiler Türkiye'de buluşacak

Enerji Günlüğü - Uluslararası Büyük Güç Sistemleri (CIGRE) Güneydoğu Avrupa Bölge Konseyi’nin (SEERC) geleneksel çalıştayı Türkiye Başkanlığı’nda İtalya’da bir araya geliyor. Başkent Roma’da düzenlenen çalıştaya SEERC üyesi 17 Avrupa ülkesinden uzmanlar, akademisyenler ve üst düzey yetkililer katılıyor.

CIGRE Türkiye Ulusal Komite Başkanı ve Elektrik üretim AŞ (EÜAŞ) Genel Müdürü İzzet Alagöz’ün açılış konuşmasıyla başlayan çalıştayda, İtalya’dan İsrail’e kadar geniş bir coğrafyadaki elektrik üretim, iletim, dağıtım ve ticareti alanındaki gelişmeler konuşuluyor, sorunlar ve çözüm önerileri ele alınıyor, tecrübeler paylaşılıyor.

EÜAŞ Genel Müdürü Dr. İzzet Alagöz açılış konuşmasında, dünyanın 96 ülkesinden uzman, sektör temsilcisi, STK ve bürokratları buluşturan CIGRE’nin elektrikte Avrupa’nın beyin takımını buluşturduğunu söyledi. Türkiye’nin kuruluşunun 100. yılında düzenlenecek 4. SEERC Konferans’ına da değinen Alagöz, dünyanın birçok farklı bölgesinden uzmanların Türkiye’de buluşacağını dile getirdi.

Elektrikteki en büyük konferanslardan birisinin Türkiye’de yapılacağının altını çizen Dr. İzzet ALAGÖZ, “Dünya başkenti İstanbul, 11-13 Ekim 2023 tarihlerindeki 4. SEERC Konferansı ile elektrik Avrupa sektörünü bir araya getirecek” dedi. Türkiye’nin CIGRE Güneydoğu Avrupa Bölgesel Konseyi SEERC dönem başkanlığı ise 31 Aralık 2023 tarihinde sona erecek.

Önceki ve Sonraki Haberler