1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. CIGRE SEERC Dönem Başkanlığı Türkiye'de

CIGRE SEERC Dönem Başkanlığı Türkiye'de

Uluslararası Büyük Enerji Sistemleri Konseyi’nin (CIGRE), 17 ülkeyi barındıran Güney Doğu Avrupa Konseyi (SEERC) Dönem Başkanlığı görevini iki yıllığına Türkiye devraldı. 

CIGRE SEERC Dönem Başkanlığı Türkiye'de

Enerji Günlüğü - Merkezi Fransa’nın başkenti Paris’te bulunan, 90 ülkeden, kamu ve özel sektör elektrik kuruluşunu bünyesinde barındıran, elektrik sektöründe dünya çapında uzmanları bir araya getiren, dünyanın en köklü ve etkin organizasyonu CIGRE’nin yıllık konferansı, Avusturya’nın başkenti Viyana’da gerçekleştirildi.

Konferans sırasında, CIGRE’nin İtalya, İsrail, Yunanistan ve Avusturya’nın da aralarında bulunduğu 17 ülkeyi kapsayan Doğu Avrupa Konseyi dönem başkanlığı el değiştirdi. Bundan önceki başkanlığı yürüten Avusturyalı yetkililer, görevi Türkiye adına Elektrik Üretim AŞ (EÜAŞ) Genel Müdürü İzzet Alagöz’e devretti. 

ALAGÖZ: ORTAK AKILLA ÇÖZÜM ANLAYIŞI 

İzzet Alagöz, SEERC Dönem Başkanlığı’nı devralmasının ardından Enerji Günlüğü’ne yaptığı açıklamada, “Başkanlık görevimiz süresinde elektrikte teknik anlamda bölge ülkelerine liderlik edeceğiz. bu süre boyunca arz güvenliği başta olmak üzere enerji sektörünün karşılaştığı sorunlara ortak akıl ve bilimsel yöntemlerle çözüm üretmek için üniversiteler ve sektör temsilcilerimizle birlikte yürüttüğümüz çalışmaları hızlandıracağız” dedi. 

TÜRKİYE GÖREVİ BOSNA HERSEK'E DEVREDECEK

EÜAŞ Genel Müdürü İzzet Alagöz, Türkiye’nin resmi olarak 2021 yılından itibaren üstlendiği CIGRE’deki görevini iki yıl sürdüreceğini belirterek “Bu görevi 2023 yılında, yani Cumhuriyetimizin 100. yılında İstanbul’da gerçekleştireceğimiz 4. SEERC Konferansı ile kardeş ülke Bosna Hersek’e devredeceğiz” diye konuştu. 

Mehmet KARA - Enerji Günlüğü 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler