1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Avrupa’nın batarya talebi artacak

Avrupa’nın batarya talebi artacak

Aksa Elektrik Genel Müdürü Murat Kirazlı, bataryanın yenilenebilir enerji için oldukça önemli olduğunu vurgulayarak “Avrupa’nın en büyük batarya talebiyle karşılaşabiliriz” dedi.

Avrupa’nın batarya talebi artacak

Enerji Günlüğü - Aksa Elektrik Genel Müdürü Murat Kirazlı, Enerji Günlüğü’ne yaptığı değerlendirmede yaşanan gelişmelerin kesintisiz elektrik arzındaki sıkıntıların çözümü konusunda bataryayı işaret ettiğini belirtti. Kesintili enerji kaynaklarına dayalı santrallerin elektrik şebekesinde yol açtığı yük değişimlerini kontrol edilebilir hale getireceğini ifade eden Kirazlı, bu nedenle bataryaların yenilenebilir enerji santrallerinin olmazsa olmaz bir parçası haline geleceğini de ifade etti. Yenilenebilir enerji yatırımları için depolamanın adeta bir ön koşul hale gelmesinin Türkiye'deki batarya ekosistemi üzerinde ciddi etkileri olacığını vurgulayan Kirazlı "Bu durum Türkiye’deki batarya sanayisi açısından da ciddi bir fırsat sunacak. Çünkü belki de Avrupa’nın en büyük batarya talebiyle karşılaşabiliriz" diye konuştu. 

Şebekenin bağlantı kapasitesinin temel olarak yenilenebilirden zorlanmasının sebebinin hatlardan veya trafo kapasitelerinin yetersizliğinden kaynaklanmadığını belirten Kirazlı, yenilenebilir kurulu gücünün toplam kurulu güce oranı çok yükseldiğinde, gün içi değişimleri idare etmenin zorlaştığını belirtti. 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler