1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Gana’dan Aksa’ya 15 yıl daha elektrik alım garantisi

Gana’dan Aksa’ya 15 yıl daha elektrik alım garantisi

Aksa Enerji Üretim AŞ, Gana’da 15 yıl daha dolar bazında fiyatla elektrik satış garantisi elde etti. 

Gana’dan Aksa’ya 15 yıl daha elektrik alım garantisi

Enerji Günlüğü - Aksa Enerji Üretim AŞ’den verilen bilgiye göre 2015 yılında imzaladığı anlaşmayla Gana’da devlete dolar bazında elektrik satma hakkı elde eden Şirket, bu ülkede kalış süresini yeniden uzattı.

Ağustos 2015'te Aksa Enerji Üretim AŞ ile Gana Cumhuriyeti arasında 370 MW kurulu güce sahip enerji santrali kurulumu, elektrik üretimi ve üretilen elektriğin garantili satışı konusunda 5 yıl süreli enerji satış sözleşmesi imzalanmıştı. Söz konusu anlaşmanın süresi, 6 Nisan 2017 tarihinde  1,5 yıl süreyle uzatılmış ve sözleşmenin vadesi Şubat 2024 olarak güncellenmişti. 

Aksa Enerji Üretim AŞ, bugün yaptığı bir duyuruyla Gana Cumhuriyeti'nin Elektrik Şirketi ECG (Electricity Company of Ghana) arasında yeni bir anlaşmaya varıldığını açıkladı. Anlaşmaya göre Aksa Enerji Üretim AŞ, 370 MW kurulu güce sahip çift yakıtlı (doğalgaz/akaryakıt) santralinde üreteceği elektriğin dolar bazında fiyattan 15 yıl süreyle bu ülkede satacak. İmza altına alınan ve yürürlüğe giren yeni elektrik satış sözleşmesi, vadesi Şubat 2024’te bitecek sözleşmenin yerini aldı. Böylece Aksa Enerji, Gana’da elektrik satma hakkını fiilen 12 yıl daha uzatmış oldu. 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler