1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Avrupa’nın en büyük güneş santrali elektrik üretmeye başladı

Avrupa’nın en büyük güneş santrali elektrik üretmeye başladı

Iberdrola’nın İspanya’da kurduğu, 250 bin kişinin elektrik ihtiyacını karşılayacak Avrupa’nın en büyük güneş enerjisi santrali elektrik üretmeye başladı.

Avrupa’nın en büyük güneş santrali elektrik üretmeye başladı

Enerji Günlüğü - Iberdrola’nın İspanya’da kurduğu, 250 bin kişinin elektrik ihtiyacını karşılayacak Avrupa’nın en büyük güneş enerjisi santrali elektrik üretmeye başladı.

İspanyol enerji devi Iberdrola SA, İspanya’nın Extremadura Özerk Bölgesi’nde kurduğu 500 MW'lık Nunez de Balboa Güneş Enerjisi Santrali’ni yerel şirket Ecoenergías del Guadiana işbirliğiyle devreye aldığını açıkladı. 

Nunez de Balboa GES için 300 milyon dolar yatırım yapıldı. 1000 hektarlık alana kurulan santralde 1,430,000 güneş paneli, 115 merkezi invertör ve iki trafo merkezi bulunuyor. Santralde üretilen elektriğin yaklaşık 250 bin kişinin elektrik ihtiyacını karşılaması öngörülüyor. Santral aynı zamanda yılda 215 bin ton karbondioksitin atmosfere salımını da önleyecek. 

İberdrola 2022 yılına kadar Extremadura Özerk Bölgesi’nde 2.000 MW'lık güneş ve rüzgar enerjisi üretim kapasitesi kurmayı planlıyor. Projede Ecoenergias del Guadiana, Imedexsa, Cubillana, Elaborex ve Instituto Aeronautico gibi yerel şirketler de yer alacak. 

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler