1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. İberdrola İspanya’da 500 MW’lık GES kuruyor

İberdrola İspanya’da 500 MW’lık GES kuruyor

Enerji Günlüğü - İspanyol enerji şirketi Iberdrola, İspanya’nın Extremadura Özerk Bölgesi’nde 250 bin kişinin elektrik ihtiyacını karşılayacak...

İberdrola İspanya’da 500 MW’lık GES kuruyor

Enerji Günlüğü - İspanyol enerji şirketi Iberdrola, İspanya’nın Extremadura Özerk Bölgesi’nde 250 bin kişinin elektrik ihtiyacını karşılayacak 500 MW'lık bir güneş enerjisi santrali kuruyor.

İspanyol enerji devi Iberdrola SA, Extremadura Özerk Bölgesi’nde 500 MW'lık bir güneş enerjisi santralinin temelini attı. Hafta başında yapımına başlanılan Nunez de Balboa GES için yaklaşık 340 milyon dolar yatırım yapılacak. 1000 hektarlık alana kurulacak santralin 2020 yılında elektrik üretmeye başlaması ve yaklaşık 250 bin kişinin elektrik ihtiyacını karşılaması öngörülüyor. Santral aynı zamanda yılda 215 bin ton karbondioksitin atmosfere salımını da önleyecek.

2022’YE KADAR GÜNEŞ VE RÜZGARDA 2 BİN MW KURULUM 

İberdrola Başkanı Ignacio Galan temel atma töreninde yaptığı konuşmada, şirketin 2022 yılına kadar Extremadura Özerk Bölgesi’nde 2.000 MW'lık güneş ve rüzgar enerjisi üretim kapasitesi kurmayı planladığını da belirtti.

Projede Ecoenergias del Guadiana, Imedexsa, Cubillana, Elaborex ve Instituto Aeronautico gibi yerel şirketler de yer alacak.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler