1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Avrupa’nın yeşil hidrojen liderliği için koalisyon oluşturuldu

Avrupa’nın yeşil hidrojen liderliği için koalisyon oluşturuldu

Avrupa’da hidrojenin fosil yakıtlar yerine yenilenebilir enerji kaynaklarından elde edilen elektrikle elektroliz yöntemiyle üretilmesi için Yeşil Hidrojen Koalisyonu kuruldu. 

Avrupa’nın yeşil hidrojen liderliği için koalisyon oluşturuldu

Enerji Günlüğü - Avrupa’da hidrojenin fosil yakıtlar yerine yenilenebilir enerji kaynaklarından elde edilen elektrikle elektroliz yöntemiyle üretilmesi için Yeşil Hidrojen Koalisyonu kuruldu. 

Avrupa elektroliz yoluyla üretilen ve % 100 yenilenebilir elektriğe dayalı yenilenebilir hidrojende dünya lideri olmayı hedefliyor. Bu hedef kapsamında Iberdrola, Enel ve Orsted dâhil olmak üzere dünyanın en büyük yenilenebilir enerji yatırımcılarının yanı sıra, Wind Europe ve Solar Power Europe gibi kuruluşların ortak bir girişimiyle “Yenilenebilir Hidrojen Koalisyonu” kuruldu. Koalisyon, hidrojenin izlenebilirliği ve elektrolizi ile ilgili çalışmaları artırmak gibi konulara odaklanacak. Avrupa’da özellikle ulaşım sektörü için temiz bir alternatif olarak öne çıkan hidrojenin fosil yakıtlar yerine yenilenebilir enerji kaynaklarından elde edilmesi sağlanacak.

2050 yılında iklim nötr olmayı hedefleyen AB, hidrojen altyapısı için 470 milyar euro yatırım yapmayı planlıyor.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler