1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Avrupa'ya Rus gazı uyarısı 

Avrupa'ya Rus gazı uyarısı 

Rus gazında olası kesilme halinde Avrupa ekonomisinin derinden etkilenceği belirtilerek, talebi sınırlayacak acil tedbirler alması gerektiği kaydedildi.

Avrupa'ya Rus gazı uyarısı 

Enerji Günlüğü - Avrupa’nın, Rus gazında kısa süreli bir kesilmeyle başa çıkabileceği ancak bunun çok derin ekonomik sonuçları olacağı kaydedildi. 

Rusya ile Ukrayna arasındaki gerginlik tırmanırken, gaz ihtiyacının yaklaşık yüzde 40'ını Rusya’dan karşılayan Avrupa’nın olası savaş durumunda ekonomisinin nasıl etkileneceği değerlendiriliyor. Düşünce kuruluşu Bruegel tarafından yapılan analizler, Avrupa'nın Rusya'dan gaz ithalatının kısa bir süre için kesilmesiyle başa çıkabileceğini, ancak bunu yapmanın "çok derin ekonomik sonuçları" olacağını ve talebi sınırlayacak acil tedbirler gerektirdiğini gösterdi.  

Bruegel'in yayınladığı analizler, Rusya'nın gaz akışını kesmesi durumunda AB'nin hem LNG ithalatını artırması hem de fabrikaları kapatmak gibi talebi kısacak acil tedbirler alması gerekeceğini vurguladı.  

“AVRUPA’NIN ZOR VE MALİYETLİ KARARLAR ALMASI GEREKECEK”

Kıdemli analist Simone Taliapietra yaptığı değerlendirmede, fabrikalarda üretimin durdurulması gibi acil tedbirler alınmak zorunda kalınmasının "ekonomi için çok derin sonuçları" olacağını belirtirken, "Bir savaş senaryosununda Avrupa'nın durumu yönetmek için zor ve maliyetli kararlar alması gerekecek" dedi.  Rusya'ya bağımlılık oranının ülkeden ülkeye değiştiğini belirten Bruegel, "Rusya'nın gazı kesmesi durumunda Batı Avrupa'dan çok orta ve doğu Avrupa ülkeleri sıkıntı çekebilirler" dedi.  

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler