1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Avustralya hükümetinden rafinerilere 17 milyon dolar yardım

Avustralya hükümetinden rafinerilere 17 milyon dolar yardım

Avustralya, rafinerilerine yardım yaparak 2025 yılına kadar temiz enerji kullanımına yönelmeyi hedefliyor.

Avustralya hükümetinden rafinerilere 17 milyon dolar yardım

Enerji Günlüğü - Avustralya, rafinerilere yapacağı 17 milyon dolar yardımla birlikte 2025 yılına kadar daha temiz benzin kullanımını zorunlu kılmayı önerdi.

Avustralya, 2025 yılına kadar benzin kalitesi gerekliliklerini çoğu zengin ülkeye paralel olarak sıkılaştırmayı önerirken, iki rafinerisi Ampol Limited ve Viva Energy’ye yeni standartları karşılamaları için daha fazla yardım teklif etti.

Euro 6d olarak adlandırılan emisyon standartlarını karşılamayı amaçlayan teklifte hükümet, tercih ettiği seçeneğin premium sınıf 95 RON benzindeki aromatiklerin en fazla yüzde 35'e indirilmesi, 91 RON ve 98 RON benzinde ise herhangi bir değişiklik yapılmaması olduğunu belirtti.

“GELİŞMİŞ DÜNYADAKİ EN KÖTÜ KALİTEDEKİ BENZİNLERE SAHİBİZ”

Federal Otomotiv Endüstrileri Odası (FCAI) uzun zamandır Avustralya'nın, otomobil üreticilerinin ülkeye en yeni modellerini göndermelerini sağlamak için daha yüksek kaliteli yakıtlara ihtiyacı olduğunu söyledi. FCAI İcra Kurulu Başkanı Tony Weber yaptığı açıklamada, "Şu anda gelişmiş dünyadaki en kötü kalitedeki benzinlerden bazılarına sahibiz" dedi.

AMPOL VE VİVAYA 17 MİLYON DOLAR YARDIM YAPILACAK

Hükümet, tercih ettiği seçeneği uygulamaya devam ederse Ampol ve Viva'ya sırasıyla Lytton ve Geelong'daki rafinerilerini yeni standartlara uygun hale getirmeleri için 26 milyon Avustralya doları (17 milyon dolar) yardım sağlayacağını söyledi. Bu yardım, hükümetin 2024 yılı sonuna kadar ultra düşük sülfürlü benzin üretecek şekilde tesislerini iyileştirmeleri için rafinerilerin her birine sağladığı 125 milyon Avustralya dolarının üzerine eklenecek. Teklife yanıtların 16 Aralık 2022 tarihine kadar verilmesi gerektiği bildirildi.

Viva sözcüsü, rafinerinin hükümetin seçeneklerini gözden geçirmek için zamana ihtiyacı olduğunu söyledi. Ampol sözcüsü ise şirketin aromatik planlarını önümüzdeki aylarda sonuçlandırmayı beklediğini ifade etti.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler