1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Avustralya dünyanın en büyük pompalı hidro planını açıkladı

Avustralya dünyanın en büyük pompalı hidro planını açıkladı

Avustralya'nın Queensland eyaleti, biri 5 GW depolama gücüne sahip olan iki büyük pompalı hidroelektrik tesisi inşa etme planlarını açıkladı.

Avustralya dünyanın en büyük pompalı hidro planını açıkladı

Enerji Günlüğü - Queensland Başbakanı Annastacia Palaszczuk, dünyanın en büyük pompalı hidroelektrik planını geliştirmek için yeni bir plan başlattığını duyurdu.

Avustralya’nın Queensland Eyalet Başbakanı Annastacia Palaszczuk kurulumu planlanan tesislerin, daha önce inşa edilmiş Snowy Hydro’dan çok daha büyük olacağı aktarırken "Bunlar, Snowy Hydro'nun inşasından bu yana görülmemiş ölçekte ulusal öneme sahip projeler" dedi.

Palaszczuk, proje için tercih edilen bölgenin Mackay yakınlarında olduğunu ifade ederek, “5 GW, 24 saatlik depolama ve birinci aşamanın 2032 yılına kadar tamamlanması potansiyeli ile dünyanın en büyük pompalı hidro enerji deposu olacak” dedi.

“ENERJİ ARZININ %80’İ YENİLENEBİLİR ENERJİDEN KARŞILANACAK”

Queensland hükümeti, proje kapsamında eyaletin enerji arzının 2032’ye kadar yüzde 70'inin, 2035 yılına gelindiğinde ise enerji arzının yüzde 80'inin yenilenebilir enerjiden karşılanmasını hedefliyor. Ayrıca Queensland hükümeti, kamuya ait kömür santrallerini 2027'den itibaren temiz enerji merkezlerine dönüştürmeyi planlıyor.

TÜM JENERATÖRLER BİRBİRİNE BAĞLANACAK

Projeye; eyalet genelindeki güneş, rüzgar, pil ve hidrojen jeneratörlerini birbirine bağlama yöntemi (Queensland SuperGrid) dahil edildi. Hükümet, bunun 22 GW'lık yeni yenilenebilir kapasitenin kilidini açacağını söyledi.

Temiz Enerji Konseyi CEO'su Kane Thornton ise konuya ilişkin "Bu, Queensland'i temiz enerji konusunda dünya lideri yapacak cesur ve dönüşümsel bir plan" değerlendirmesinde bulundu.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler