1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Dünyanın ilk sıvı hidrojen kargosu Avustralya’dan ayrıldı

Dünyanın ilk sıvı hidrojen kargosu Avustralya’dan ayrıldı

Japonya ve Avustralya dünyanın ilk büyük uluslararası sıvı hidrojen sevkiyatını gerçekleştiriyor. Suiso Frontier kargo gemisi Avustralya’dan Japonya’ya doğru yola çıktı.

Dünyanın ilk sıvı hidrojen kargosu Avustralya’dan ayrıldı

Enerji Günlüğü - Dünyanın ilk sıvılaştırılmış hidrojen (LH2) taşıyıcısı Suiso Frontier, ilk kargosunu alarak Avustralya’dan ayrıldı.

Dünyanın ilk büyük uluslararası sıvı hidrojen sevkiyatı gerçekleştiriliyor. Japonya ve Avustralya ortaklığında gerçekleştirilen 360 milyon dolar değerindeki Hidrojen Enerji Tedarik Zinciri pilot projesinin (HESC) bir parçası olarak sıvı hidrojen yüklü kargo gemisi Japonya’ya doğru yola çıktı. 

Japon Kawasaki Heavy Industries tarafından geçen yıl inşa edilen dünyanın ilk sıvılaştırılmış hidrojen taşıma gemisi Suiso Frontier, 24 Aralık 2021 tarihinde Japonya’nın Kobe Limanı’ndan ayrılmıştı. Büyük miktarlarda sıvı hidrojeni deniz yoluyla uzun mesafelere taşıyabilen 8.000 tonluk gemi, Avustralya’ya ulaşarak yüklemesini tamamladı. Avustralya’da kömürden elde edilen hidrojeni taşıyan gemi dün itibariyle yeniden Japonya’ya doğru yola çıktı.  

Kömür, gaz ve petrole dayalı endüstrileri karbondan arındırmanın bir yolu olarak görülen hidrojen, Japonya’nın 2050 yılına kadar net sıfır emisyon elde etme hedefinin anahtarı olarak görülüyor. Avustralya ise önemli bir hidrojen yakıtı ihracatçısı olmayı hedefliyor.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler