1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Avustralya RES`lere dur dedi

Avustralya RES`lere dur dedi

Enerji Günlüğü - Avustralya hükümeti 10 milyar dolarlık rüzgar türbini projelerini durdurma emri verdi.Avustralya’da iktidardaki Koalisyon hükümeti...

Avustralya RES`lere dur dedi

Enerji Günlüğü - Avustralya hükümeti 10 milyar dolarlık rüzgar türbini projelerini durdurma emri verdi.

Avustralya’da iktidardaki Koalisyon hükümeti rüzgar türbinlerinin çevreye zarar verdiği ve amaçlanan derecede enerji temin etmediği gerekçesiyle rüzgar türbinleri yatırımı için oluşturulan Temiz Enerji Finansman Kurumu’na 10 milyar dolarlık rüzgar türbini projelerini durdurma emri verdi.

Avustralya Hazine Bakanı Joe Hockey ve Finans Bakanı Mathias Cormann yazılı olarak yaptıkları bildirimle, ikinci bir emre kadar rüzgar türbini inşası yapılmamasını istedi.

Federal Başbakan Tony Abbott, daha önce basına yaptığı açıklamada, “Rüzgar türbinleri çirkin görüntüleriyle görüntü kirliliğine neden oluyor. Avustralya olarak rüzgar türbinleri yerine yeni enerji teknolojilerine yatırım yapmalıyız.” ifadelerini kullanmıştı.

Başbakan Abbott, rüzgar türbinlerinin ekonomik olmadığını da belirterek, “Temiz Enerji Finansman Kurumu’nu ortadan kaldırmak istiyoruz. Zira bu türbinler ekonomik değil. Dolayısıyla ortadan kadırılmamaları için bir neden yok.” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler