1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Avusturya’daki son kömür santrali kapatıldı

Avusturya’daki son kömür santrali kapatıldı

Avusturya son kömür yakıtlı elektrik santrali olan Mellach Bölgesel Isıtma Tesisi’ni kapatarak ülkede kömürden elektrik üretimine son verdi.

Avusturya’daki son kömür santrali kapatıldı

Enerji Günlüğü - Avusturya son kömür yakıtlı elektrik santrali olan Mellach Bölgesel Isıtma Tesisi’ni kapatarak ülkede kömürden elektrik üretimine son verdi.

2030 yılına kadar elektriğinin tamamını yenilenebilir kaynaklardan üretmeyi hedefleyen Avusturya’da kömür santralleri tarih oldu. Avusturya’nın en büyük elektrik şirketi Verbund, Steiermark Eyaleti’ndeki kömür yakıtlı bölgesel ısıtma tesisini planlandığı şekilde kapattı. 246 MW kojenerasyon sistemine sahip olan ve doğalgaz yakıtı da kullanılan Mellach Bölgesel Isıtma Tesisi ülkedeki son kömür yakıtlı elektrik santrali idi. 34 yıldır faaliyette olan tesis 30 milyar kWh elektrik ve 20 milyar kWh bölgesel ısıtma sağladı. 

TESİS BİR İNOVASYON HUB’I OLACAK

Verbund Mellach'ı bir inovasyon merkezine dönüştürecek. Hidrojen üretimi için yüksek sıcaklık elektrolizi ve yakıt hücresi operasyonu için bir pilot tesis şimdiden kurulmuş durumda. Ayrıca tesis, sahadaki elektro mobilitelerin ultra hızlı şarj istasyonları gibi tampon depolama olarak kullanımı için test ediliyor. 

Avusturya’nın %100 yeşil elektrik hedefi için on yıl içinde güneş enerjisi kapasitesinin on kat artması gerektiği kaydediliyor. 

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler