1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. İsveç kömüre iki yıl erken veda etti

İsveç kömüre iki yıl erken veda etti

İsveç, 2022 yılında kapatmayı planladığı ülkenin son kömür yakıtlı elektrik santrali KVV6'nın kalıcı olarak kapatıldığını duyurdu.

İsveç kömüre iki yıl erken veda etti

Enerji Günlüğü - İsveç, 2022 yılında kapatmayı planladığı ülkenin son kömür yakıtlı elektrik santrali KVV6'nın kalıcı olarak kapatıldığını duyurdu.

İsveçli enerji şirketi Stockholm Exergi, Stockholm'ün doğusundaki Hjorthagen'de bulunan kömür ve biyoyakıt kullanan kojenerasyon tesisi KVV6'nın kalıcı olarak kapatıldığını duyurdu. Çalışmalarında iklime zarar vermeyen ve sıfır emisyon çözümlerine geçiş üzerinde yoğunlaştıklarını belirten Şirket, santralin bir reaktörünü kış ayları öncesinde kapatmış, diğer reaktörü ise 2022 yılında kapatmayı planlamıştı.

Geçtiğimiz hafta Avusturya da son kömür yakıtlı elektrik santrali olan Mellach Bölgesel Isıtma Tesisi’ni kapatarak ülkede kömürden elektrik üretimine son vermişti. 2016 yılında kömür yakıtlı elektrik santrallerini kapatan Belçika kömürden çıkan ilk Avrupa ülkesi oldu. Almanya ise kömürden çıkış için hedef olarak belirlediği 2038 yılı ile diğer Avrupa ülkelerini oldukça geriden takip ediyor. 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler