1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Aydem 4 santrali için YEKDEM başvurusu yapmayacak

Aydem 4 santrali için YEKDEM başvurusu yapmayacak

Aydem Yenilenebilir, YEKDEM kapsamında olan 4 adet yenilenebilir enerji santrali için spot piyasaya geçeceğini bildirdi.

Aydem 4 santrali için YEKDEM başvurusu yapmayacak

Enerji Günlüğü - Aydem Yenilenebilir, YEKDEM kapsamında bulunan 4 yenilenebilir enerji santrali için tekrar EPDK’ya başvurmayacağını, bunun yerine spot piyasaya geçiş yapacağını duyurdu.

Şirketten verilen bilgiye göre Aydem Yenilenebilir Enerji AŞ [AYDEM], YEKDEM kapsamına dahil olan Göktaş 1-2 Hidroelektrik Enerji Santrali, Akıncı Hidroelektrik Enerji Santrali ve Uşak Rüzgar Enerji Santrali için 2023 takvim yılı kapsamında Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'na (EPDK) başvuru yapmadığını açıklayan şirket, 1 yıl süreyle 436,1 MW kurulu gücü olan bu 4 santral için spot piyasaya geçiş yapacağını duyurdu.

Bu oran, şu an için şirketin YEKDEM kapsamındaki toplam kurulu gücü 729,59 MW olan santrallerin yüzde 59,8'ine, 1019,48 MW olan toplam kurulu gücün ise yüzde 42,8'ine karşılık geliyor. Aydem’in YEKDEM kapsamında olan santrallerinden kurulu güç toplamı 293,49 MW olan 6 tanesi ise 2023 yılında YEKDEM haklarını kullanmaya devam edecek.

Ayrıca Aydem, yıl içindeki gelişmelere göre 2023 yılı sonunda yeni bir değerlendirme yaparak takip eden yıl için yeni bir karar verme hakkı bulunduğunu belirtti.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler