1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Aydem SBTI net sıfır standardı taahhüdü verdi

Aydem SBTI net sıfır standardı taahhüdü verdi

Aydem Yenilenebilir, enerji sektöründe SBTI taahhüt mektubunu imzalayan ilk şirketlerden biri olduğunu açıkladı.

Aydem SBTI net sıfır standardı taahhüdü verdi

Enerji Günlüğü - Aydem Yenilenebilir, SBTI Net Sıfır Standardı’yla 2050’ye sera gazı emisyonlarını sıfırlamayı taahhüt etti.

Aydem Yenilenebilir Enerji AŞ, enerji sektörü içerisinde 17 Kasım 2022 tarihi itibarıyla bilimsel temelli hedefler için net sıfır hedeflerini de içine alacak şekilde SBTI (Bilim Temelli Hedefler İnisiyatifi) taahhüt mektubunu imzalayan ilk şirketlerden biri oldu.

Aydem Yenilenebilir, Bilim Temelli Hedefler İnisiyatifi (SBTI) Net Sıfır Standardı ile uyumlu olarak en geç 2050 yılına kadar net sıfır değer zinciri sera gazı emisyonlarına ulaşmak için bilime dayalı uzun vadeli bir hedef belirlemeyi, bunu SBTI doğrulaması için sunmayı ve maksimum 24 ay içinde yayınlamayı taahhüt ettiğini bildirdi.

ŞİRKET RACE TO ZERO KAMPANYASINA DA KATILACAK

Net sıfır hedefi belirlemeyi taahhüt eden şirket, küresel ısınmada 1,5 derece hedefi için İş Tutkusu kampanyasının bir parçası olacağını da kabul ettiğini aktardı. Ayrıca şirket, Dünya Çevre Günü’nde COP26 İklim Eylemi Liderleri tarafından başlatılan Race to Zero kampanyasına da katılmayı hedeflediğini kaydetti.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler