1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Aydem, Göktaş HES’i güneşle hibrit santrale dönüştürecek

Aydem, Göktaş HES’i güneşle hibrit santrale dönüştürecek

Aydem Yenilenebilir Enerji, 36 milyon TL yatırımla Adana’da işlettiği Göktaş HES’i güneşle hibrit santrale dönüştürecek. Şirket Kayseri’de 5,5 MW’lık Yüzer Güneş Enerji Santrali (YGES) kuracak.

Aydem, Göktaş HES’i güneşle hibrit santrale dönüştürecek

Enerji Günlüğü - Aydem Yenilenebilir Enerji, Adana’daki Göktaş Hidroelektrik Santrali’ne (HES) yardımcı kaynak olarak 5,5565 MW kurulu gücünde Yüzer Güneş Enerji Santrali (YGES) kuracak. 

Aydem Yenilenebilir Enerji Üretim A.Ş., Adana’nın Kozan ve Aladağ ilçe sınırları içinde Zamantı Irmağı üzerinde işletmekte olduğu 275,6 MW kurulu gücündeki Göktaş Hidroelektrik Santrali’ne (HES) yardımcı kaynak olarak 5,5565 MW kurulu gücünde Yüzer Güneş Enerji Santrali (YGES) kurmayı planlıyor. Kayseri ili, Yahyalı ilçesi sınırları içinde kurulacak olan Göktaş HES Yardımcı Kaynak Yüzer Güneş Enerji Santrali (YGES) Projesinin değerinin 36 milyon TL’yi aşması öngörülüyor. 

Kurulacak olan yüzer güneş santrali ile şebekeye aynı bağlantı noktasından bağlanan tamamı yenilenebilir birden fazla enerji kaynağından, tek bir üretim tesisinde elektrik üretmek mümkün olacak. Göktaş HES’in anlık üretim gücünün, lisans gücünden düşük olduğu durumlarda yardımcı kaynak olarak güneşten üretilen enerji ile HES ve YGES anlık üretimleri toplamı, talep değerinin lisans gücünü (275,6 MWe) aşmayacak şekilde çalıştırılacak. 

Yardımcı kaynak yüzer güneş enerji santralinin devreye girmesi ile toplam kurulu güç 298,0065 MWm/275,6 MWe olacak. Proje ile ana santralin üretim mekanik ya da elektriksel gücünde herhangi bir artış olmayacak, ilave edilen Yüzer GES ile santral Birleşik Yenilenebilir Elektrik üretim tesisi olarak faaliyet gösterecek.

Enerji Günlüğü

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler