1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Bereket Enerji, Göktaş-1 HES’i üretime geçirdi

Bereket Enerji, Göktaş-1 HES’i üretime geçirdi

Enerji Günlüğü - Bereket Enerji Grubu’nun Seyhan nehrinin Zamantı kolu üzerindeki Göktaş – 1 Hidroelektrik santrali ticari elektrik üretimine başladı.Bereket...

Bereket Enerji, Göktaş-1 HES’i üretime geçirdi

Enerji Günlüğü - Bereket Enerji Grubu’nun Seyhan nehrinin Zamantı kolu üzerindeki Göktaş – 1 Hidroelektrik santrali ticari elektrik üretimine başladı.

Bereket Enerji Grubunun Adana’daki hidroelektrik santral projelerinden sonuncusu olan 122.2 megawatt (MW) kurulu güce sahip Göktaş-1 HES devreye girdi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nca kabulü yapılan tesis, ticari elektrik üretimine başladı.

Bereket Enerji’nin 19. Santrali olan Göktaş-1’in devreye alınmasıyla Grubun hidroelektrik üretim kapasitesi 707 MW’ye, toplam elektrik üretim kapasitesi ise 2100 MW’ye yükseldi. Türkiye’de ilk HES projesini 1995 yılında gerçekleştiren Grup, Adana’da daha önce 50’şer MW’lık kurulu güce sahip Mentaş ve Toros HES ile 153.4 MW gücündeki Göktaş-2 HES projelerini üretime geçirmişti.

 

Bereket Enerji Elektrik Grup Müdürü Erim Arıcı, Seyhan nehrinin Zamantı kolu üzerinde kurulan Göktaş-1’in, santral çalışmadığı zamanlarda bile suyu tutabilme özelliğine sahip olduğunu belirtti. Göktaş-2’in, Bereket Enerji grubunun bu özelliklere sahip ilk santrali olduğunu vurgulayan Arıcı, ayrıca tesislerin DCS  (dijital kontrol sistemiyle ) kontrol edilebildiğini ifade etti.

Erim Arıcı, ‘’Göktaş projelerini teknolojik açıdan baktığımızda grubumuzun en prestijli projeleri olarak tanımlayabiliriz. 2011 yılında yapımına başladığımız Göktaş-1 ile Göktaş-2’nin yıllık ortalama üretim kapasitesi 1 milyar 200 milyon kWh’dir’’dedi. 

Öte yandan özelleştirmeden alınan 62 MW’lık  Denizli-Adıgüzel HES ile 48 MW’lık Aydın-Kemer HES’in gruba devredilmesiyle Bereket Enerji Grubu’nun hidroelektrik üretim kapasitesi 817 MW’ye yükselecek. 

Mehmet KARA - Enerji Günlüğü

Bereket, Yalova’daki rüzgar elektriğini çoğalttı

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler