1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. JEOTERMAL

  4. Aydın’da jeotermal kaynak aranacak

Aydın’da jeotermal kaynak aranacak

Enerji Günlüğü - Kiper Elektrik, Aydın’ın Bozdoğan ilçesinde yaklaşık beş bin hektarlık alanda jeotermal kaynak arayacak.Aydın İli, Bozdoğan İlçesi,...

Aydın’da jeotermal kaynak aranacak

Enerji Günlüğü - Kiper Elektrik, Aydın’ın Bozdoğan ilçesinde yaklaşık beş bin hektarlık alanda jeotermal kaynak arayacak.

Aydın İli, Bozdoğan İlçesi, Koyuncular Mahallesi Civarında Kiper Elektrik Üretim A.Ş. ye ait 2016-A/6 arama ruhsat numaralı 4764,57 Ha’lık ruhsatlı alanda jeotermal kaynak arama çalışması yapılacak.

Sondaj ile yeraltının jeolojik ve tektoniği hakkında bilimsel veriler elde edilecek, jeotermal akışkanın kimyasal ve fiziksel özellikleri öğrenilecek. Elde edilen sıcaklık, debi vb. değerler sonucu sondajın ileriki dönemlerde planlanacak yatırımlar için üretim veya re-enjeksiyon kuyusu olarak kullanılması değerlendirilecek. Elde edilen değerler sonucu istenilen verim elde edilmediği takdirde sondaj re-enjeksiyon kuyusu olarak değerlendirilecek. Bu verilerin sonuçlarına göre yeni sondajlar, jeotermal enerji santrali, sera vb. yatırım faaliyetleri planlanacak. Proje bedeli olarak 900 000 lira belirlendi.

 
Önceki ve Sonraki Haberler