1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. AYEDAŞ ve Toroslar EDAŞ`ın yeni sahipleri bugün belli oluyor

AYEDAŞ ve Toroslar EDAŞ`ın yeni sahipleri bugün belli oluyor

Enerji Günlüğü - Elektrik dağıtım özelleştirmelerinde son dört bölgenin nihai pazarlık görüşmeleri bugün sırayla yapılacak. En büyük iki lokma,...

AYEDAŞ ve Toroslar EDAŞ`ın yeni sahipleri bugün belli oluyor

Enerji Günlüğü - Elektrik dağıtım özelleştirmelerinde son dört bölgenin nihai pazarlık görüşmeleri bugün sırayla yapılacak. En büyük iki lokma, Toroslar ve AYEDAŞ en sona bırakıldı. 

Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi'nin (TEDAŞ) bağlı şirketleri olan 4 elektrik dağıtım bölgesinin özelleştirme ihalelerinde nihai pazarlık görüşmeleri bugün yapılıyor. Yeni sahipleri bugün belli olacak dağıtım bölgeleri -İstanbul Anadolu Yakası Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (AYEDAŞ), Toroslar Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi, Vangölü Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi ve Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi olarak sıralanıyor. Bu şirketlerdeki TEDAŞ’a ait yüzde 100 oranındaki hisselerin tamamını devralmak isteyen isteklilerden hangilerinin ihaleyi kazanacağı, bugünkü nihai pazarlık görüşmeleri sonrası belli olacak.Özelleştirme ihaleleri nihai pazarlık görüşmeleri Özelleştirme İdaresi Başkanlığı Toplantı Salonu’nda yapılacak. İhale edilecek şirketler ve nihai pazarlık görüşmesi saatleri şöyle:

Saat 10:30 - Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş.

Saat 14:00 - Vangölü Elektrik Dağıtım A.Ş.

Saat 15:00 - Toroslar Elektrik Dağıtım A.Ş.

Saat 16:30 - İstanbul Anadolu Yakası Elektrik Dağıtım A.Ş.

HANGİ BÖLGEYE KİMLER TEKLİF VERMİŞTİ?

Önceki ve Sonraki Haberler