1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Aygaz ve Koç Holding Entek hisselerini Tüpraş’a devrediyor

Aygaz ve Koç Holding Entek hisselerini Tüpraş’a devrediyor

Koç Holding ve Aygaz AŞ, Entek’teki hisselerini Tüpraş’a devredecek. 

Aygaz ve Koç Holding Entek hisselerini Tüpraş’a devrediyor

Enerji Günlüğü - Koç Holding ve Aygaz AŞ, Entek’teki hisselerini Tüpraş’a devredecek. 

Koç Holding, Entek Elektrik Üretim AŞ sermayesinin %49,62'sine denk gelen Entek paylarını iştirak modeliyle Türkiye Petrol Rafinerileri AŞ'ye (Tüpraş) kısmi bölünme yoluyla devredecek. 

Eşzamanlı olarak Koç Holding’in bağlı ortaklığı Aygaz AŞ'nin aktifindeki Entek sermayesinin %49,62'sine denk gelen Entek payları da Aygaz tarafından ortaklara pay devri modeliyle kısmi bölünme yoluyla Tüpraş'a devredilecek.

Koç Holding, böylece Tüpraş'ta daha yüksek bir hisseyle Entek'in dolaylı hissedarı olacak. Aygaz ise Entek'i bölerek sermayesini azaltacak; buna karşılık Aygaz hissedarları, iptal edilen her Aygaz hissesi için Tüpraş hissesi alacaklar.

Tüpraş ise sermayesini arttırıp Entek’in sahibi haline gelirken; yeni hisseleri Koç Holding'e ve Aygaz'ın hissedarlarına dağıtacak. 

Buna göre her bir Entek hissesi karşılığında, 0.13173 Tüpraş hissesi, Koç Holding'e verilecek. Yani Koç Holding, Entek'in 12,4 milyon adede denk gelen %49.62'si karşılığında toplam 17,47 milyon Tüpraş hissesi alacak. Holding yaklaşık 5 milyon adet Aygaz hissesini de iptal edecek. 

Böylece Aygaz'ın %26,73'ü iptal edilmiş olacak. İptal edilen her bir Aygaz hissesi karşılığında, Aygaz hissedarları 0,15485 Tüpraş hissesi alacaklar. Aygaz'ın sermayesi de 219,8 milyon liradan 80,2 milyon liraya düşmüş olacak. 

Aygaz'ın hissedarları iptal edilen Aygaz hisseleri karşılığında 0,041 Tüpraş hissesi alacaklar. 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler