1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Entek ve Opet Esinti Enerji hisselerinin devri için rekabet izni istedi

Entek ve Opet Esinti Enerji hisselerinin devri için rekabet izni istedi

Entek Elektrik ve Opet, Esinti Enerji AŞ hisselerinin bir kısmını devralmak için Rekabet Kurumu’na başvuru yaptılar.

Entek ve Opet Esinti Enerji hisselerinin devri için rekabet izni istedi

Enerji Günlüğü - Entek Elektrik ve Opet, Esinti Enerji AŞ hisselerinin bir kısmını; kısmen doğrudan, kısmen de dolaylı oılarak devralmak için Rekabet Kurumu’na başvuru yaptılar.

Entek Elektrik Üretimi AŞ ve Opet Petrolcülük AŞ, Esinti Enerji Üretim Ticaret ve Sanayi AŞ’nin bir kısım hissesini kısmen doğrudan, kısmen de dolaylı olarak devralmak üzere Rekabet Kurumu’na başvuru yaptılar. 

Başvuruda Esinti Enerji hisselerinin en fazla %40,3282 veya en az %39,1058’lik kısmının doğrudan ve Enkar Doğal Enerji Üretim ve Sanayi Ticaret AŞ’nin paylarının tamamının alınması suretiyle %34,6624’lük kısmının da dolaylı olarak Entek Elektrik’e devrine müsaade edilmesi talep edildi. 

Opet ise Esinti Enerji’nin en fazla %24,9969 veya en az % 24,2634’lük kısmını doğrudan devralmak istedi. 

34.000.000 lira sermayeli Esinti Enerji AŞ, İzmir Kınık'ta 2016 yılında kurulan ve 17 türbin ile 54MW kurulu güce sahip Kınık Rüzgar Enerjisi Santrali'ni (RES) işletiyor. 

Rekabet izni talep edilen devir işlemleri hakkında bilgi, belge ya da görüş sunmak isteyenler Rekabet Kurumu’na ait web sitesi üzerinden, Birleşme Devralma Başvurularına Bilgi Verme veya İtiraz Başvurusu yapabilecekler.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler