1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Entek, Kınık Rüzgâr Santrali’ni satın aldı

Entek, Kınık Rüzgâr Santrali’ni satın aldı

İzmir’de bulunan 50 MW kapasiteli Kınık Rüzgar Enerji Santrali’nin satışı, çoğunluk hissesi Entek’te olmak üzere, Entek ve Opet pay sahipliği ile tamamlandı. 

Entek, Kınık Rüzgâr Santrali’ni satın aldı

Enerji Günlüğü - Entek Elektrik, Kınık Rüzgâr Santrali’ni satın alarak yenilenebilir enerji alanındaki yatırımlarına devam ediyor.

2022 yılında Tüpraş bünyesine katılan Entek Elektrik, portföyüne ikinci rüzgâr santralini ekledi. Kınık Rüzgâr Santrali’nin satın alma işlemi; imzalanan Hisse Alım Sözleşmesi uyarınca, Rekabet Kurumu izni ve tüm kapanış şartlarının yerine getirilmesi sonucunda, çoğunluk hissesi Entek’te olmak üzere, Entek ve Opet pay sahipliği ile tamamlandı. 

2023 yılında İzmir’de yer alan 50 MW kurulu güce sahip Kınık Rüzgâr Santrali’ni satın alan Entek, toplam kurulu gücünü 492 MW’a, sıfır karbonlu elektrik kurulu gücünü 380 MW’a çıkardı. Entek portföyünde yer alan 7 farklı şehirde kurulu 11 santraliyle, elektrik üretim faaliyetlerine devam ediyor.

SIFIR KARBONLU ELEKTRİKTE BÜYÜME VİZYONU PEKİŞTİ

Koç Holding Enerji Grubu Başkanı Yağız Eyüboğlu yaptığı açıklamada, “2021 yılında Entek’in uzun dönemli büyüme stratejisine paralel olarak satın alınan ve Entek’in rüzgâr enerjisi alanında ilk yatırımı olan Süloğlu Rüzgâr Santrali, şirketin üretim portföyüne önemli bir katkı sağladı. Kınık Rüzgâr Santrali yatırımı da Entek’in sıfır karbonlu elektrik alanındaki büyüme vizyonunu pekiştirmiş oldu. Ana ortağı Tüpraş’ın 2021 yılı sonunda açıkladığı Stratejik Dönüşüm Planı’nda çizilen dönüşüm hedefleri doğrultusunda sıfır karbonlu elektrik kaynaklarına yatırım yapmaya devam eden Entek, İzmir’de bulunan Kınık Rüzgâr Santrali’ni satın alarak Opet ile birlikte Koç Topluluğu’nun 2050 yılında Karbon Nötr hedefine doğru önemli bir adım daha attı” dedi.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler