1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Aytemiz Alanya’daki tesisinde kapasite arttıracak

Aytemiz Alanya’daki tesisinde kapasite arttıracak

Aytemiz Akaryakıt, Antalya’nın Alanya ilçesindeki akaryakıt ve LPG dolum ve depolama tesisindeki yanaşma dolfeninde kapasite arttıracak.

Aytemiz Alanya’daki tesisinde kapasite arttıracak

Enerji Günlüğü - Aytemiz Akaryakıt, Antalya’nın Alanya ilçesindeki akaryakıt ve LPG dolum ve depolama tesisindeki yanaşma dolfeninde kapasite arttıracak.

Aytemiz Akaryakıt Dağıtım AŞ, Antalya İli, Alanya İlçesi Yeşilöz Mah. Yeşilöz (Olukcalar) Deresi Mevkiinde işlettiği Akaryakıt ve LPG Dolum - Depolama Tesisi’ne deniz ve kara iletim hattı aracılığı ile akaryakıt sağladığı mevcut Yanaşma Dolfeninde kapasite artışına gitmeyi planlıyor.

9 milyon lira değerindeki kapasite artışı projesi sonrasında 6 adet bağlama dolfeni ve 1 adet yükleme platformu Kediyolu (KD) ile birleştirilerek kapasite artışı sağlanmış olacak. Yapılması planlanan değişiklik ile Yanaşma dolfenine bağlanabilecek gemi kapasitesi 160.000 DWT olacak. 

PROJENİN GEÇMİŞİ

Antalya’nın Gazipaşa ve Alanya ilçeleri yakınında bulunan akaryakıt ve LPG depolama tesislerinde iletim hattı ve şamandıra sistemi kurma planlarında değişiklik yapmıştı. Şirket, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın görüşüne uygun olarak ayrı ayrı boru hattı ve şamandıra yerine, ortak bir platform üzerinden, deniz dibi boru hatları kurmaya karar vermiş ve planladığı Şamandıra Sistemini iptal ederek Gemi Yanaşma Dolfeni olarak yeniden projelendirmişti. 

Mevcut durumda tesis 66.676 m3 (55.945,10 ton) akaryakıt, 34.968 m3 (19.232,40 ton) LPG depolama kapasitesi ile işletiliyor. 

Enerji Günlüğü

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler