1. HABERLER

  2. ELEKTRİKLİ ARAÇLAR

  3. Aytemiz istasyonlarında Eşarj ünite sayısı üç kat arttı

Aytemiz istasyonlarında Eşarj ünite sayısı üç kat arttı

Elektrikli araç şarj istasyonu operatörü Eşarj, Aytemiz akaryakıt istasyonlarındaki  elektrikli şarj istasyonları sayısını 3 katına yükseltti. 

Aytemiz istasyonlarında Eşarj ünite sayısı üç kat arttı

Enerji Günlüğü - Enerjisa Enerji’nin hisselerinin tamamına sahip olduğu elektrikli araç şarj istasyonu operatörü Eşarj, akaryakıt sektöründe ilk kez 2017 yılında istasyonlarına elektrikli şarj istasyonu kuran Aytemiz’in istasyonlarındaki hızlı elektrikli şarj istasyonu sayısını 25’e yükseltti.

Akaryakıt istasyonlarında Eşarj ile iş ortaklığını sürdüren Aytemiz, aynı zamanda Eşarj’ın Türkiye’de bir akaryakıt istasyonunda kurduğu ilk elektrikli araç şarj istasyonu olma unvanını da taşıyor.

“81 İLDE ELEKTRİKLİ ŞARJ İSTASYONU HEDEFİ GERÇEKLEŞECEK”

Türkiye’nin e-mobilite alanında gelişimi ve dönüşümü için yatırımlar gerçekleştirdiklerini belirten Enerjisa Enerji CEO’su ve Eşarj Yönetim Kurulu Başkanı Murat Pınar, “Türkiye’nin dört bir yanını hızlı şarj istasyonu ağlarıyla donatıyoruz. Kars’tan Edirne’ye kadar tüm bölgelerimizde ve şehirlerimizde var olmayı, 81 ilde hizmet vermeyi hedeflemiştik. Ne mutlu ki 2023 yılı sonunda hem kurulu 1000 istasyona sahip olma hem de 81 ilde elektrikli şarj istasyonumuzla var olma hedefimizi gerçekleştirmiş olacağız. Bu yola çıkarken Eşarj için kilometre taşlarından biri de Aytemiz ile gerçekleştirdiğimiz, akaryakıt istasyonu içerisinde konumlanan ilk elektrikli şarj istasyonu hamlemizdi. Hem sektöre örnek olduk hem de yenilenebilir kaynaklardan elde edilen enerjinin kullanıldığı elektrikli şarj istasyonlarını bir akaryakıt istasyonunda konumlandırarak yenilikçi bir dönüşüm hikayesi yaratmış olduk” dedi.

“EŞARJ İLE 2024’TE ŞARJ İSTASYON SAYISINI 60’A ULAŞTIRACAĞIZ”

Aytemiz Genel Müdürü Ahmet Eke ise yaptığı açıklamada, “Elektrikli araç şarj istasyon yatırımlarımızı 2024 yılında Eşarj firması birlikte 40 ilde 60 istasyona ulaştıracağız. Şu an Türkiye genelinde 24’ü yüksek hızlı olmakla birlikte toplam 25 adet elektrikli şarj istasyonuna sahibiz ve bu noktalarda da 59 adet soketle hizmet veriyoruz. Elektrikli araçlarını istasyonumuzda şarj eden misafirlerimize, sektör ortalamasına göre yüzde 10’a varan ek bir fiyat avantajıyla kaliteli ve kesintisiz hizmet sunuyoruz. Böylelikle gerek yatırımlarımız gerekse fiyat avantajımızla elektrikli araç ekosisteminde iddiamızı ortaya koymuş oluyoruz” dedi.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler