1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Aytemiz, şifre ile akaryakıt satışına başladı 

Aytemiz, şifre ile akaryakıt satışına başladı 

Temassız ve uzaktan ödeme gibi yeni tüketici eğilimlerini de göz önünde bulunduran Aytemiz, araçtan inmeden, sadece bir kod/şifre göstererek ya da göndererek indirimli akaryakıt satın alma imkanı sunan Vaay adlı bir uygulama başlattı. 

Aytemiz, şifre ile akaryakıt satışına başladı 

Enerji Günlüğü - Temassız ve uzaktan ödeme gibi yeni tüketici eğilimlerini de göz önünde bulunduran Aytemiz, araçtan inmeden, sadece bir kod/şifre göstererek ya da göndererek indirimli akaryakıt satın alma imkanı sunan Vaay adlı bir uygulama başlattı. 

Aytemiz Akaryakıt Genel Müdürü Erol Varlık, düzenlediği basın toplantısında, şirketin yeni devreye aldığı temassız ödeme, uzaktan ödeme ve araçta ödeme gibi imkanlarla indirimli yakıt satın alma fırsatı sunan Vaay! adlı yeni bir hizmeti tanıttı. Varlık yeni ürünü "Mobil ödeme ve araçtan öde konforunu, bireysel ama kendisini filo kadar güçlü hissetmek isteyen kullanıcılara sunulan bir ödeme yöntemi" olarak tanımladı. 

Hizmetten yararlanmak isteyenlerin izleyecekleri yol hakkında bilgi veren Varlık, "Vaay hizmetinden yararlanmak isteyenler öncelikle Aytemiz Mobil uygulaması ile sisteme kaydoluyor. Mobil ödeme ya da araçtan ödeme yapabilmek için Vaay'a bakiye yükleniyor. Bunun için BKM Ekspress ya da PayCell kullanmak mümkün. Kullanıcı bu aşamadan sonra dilediği tutarda mobil ödeme kodu oluşturabiliyor. Kodu istasyondaki pompa görevlisine göstermesi yeterli. Ayrıca Aytemiz Kartı ile kredi kartı eşleştirilip kart pompadaki sisteme okutularak araçtan inmeden ödeme yapabiliyor" dedi. 

“HİJYENİ, KONFORU VE EKONOMİYİ KODLADIK”

Tüketici tercihlerindeki değişikliklere bakarak, nakit kullanımına mesafeli duruşu da dikkate alarak Vaay projesini hayata geçirdiklerini ifade eden Varlık, yeni ürün ile aslında  hijyeni, konforu ve ekonomiyi kodlamış olduklarını belirtti. Yeni ürün ile hiç temassız, sadece oluşturulan kod gösterilerek, araçtan inmeden, hatta aracın camını bile açmadan ödeme yapılabileceğine dikkat çekti. 

YAKINLARINIZA AKARYAKIT ALIŞVERİŞİ YAPABİLİRSİNİZ

Varlık ayrıca Vaay adlı yeni hizmetin ürünü alanla ödemeyi yapanın farklı olmasına da izin verdiğine de dikkat çekerek, "Yakınlarınızında kendilerine göndereceğiniz bir kodla akaryakıt alışverişi yapmasını sağlayabiliyorsunuz. Yani bu sistemle araç tanımanın da ötesine geçip insanı tanıyoruz. Siz neredeyseniz Aytemiz orada, yani mobil cihazınızın içinde" ifadelerini kullandı. 

VAAY HERKESE AÇIK

Varlık, Aytemiz Vaay'da ana hedef grubunun bireysel tüketiciler olduğunu kaydetti. Bununla birlikte Aytemiz’in en fazla faydayı sunmak isteyen bir firma olduğunu belirten Varlık, dolayısıyla Vaay’ın bütün tüketici gruplarının, herkesin kullanımına açık olduğunu ifade etti. 

ÜRÜN ŞARJ HİZMETLERİNİ DE KAPSAYACAK

Varlık, şirketin geçtiğimiz yıllarda devreye aldığı akaryakıtta self servis hizmet uygulamasının da devam ettiğini belirterek, "Aytemiz Self Servis, halen 100'den fazla noktada uygulamada. Şimdi Vaay ile ikisi bir arada yürümeye devam edecek" diye konuştu. Erol Varlık, Vaay'ın ileride elektrikli araç araç şarj noktalarından verilecek hizmetleri de kapsayabileceğini belirten Erol Varlık şöyle devam etti: 

"Vaay sistemini avantajlar dünyası olarak tanımlıyoruz. Farklı sektörlerle karşılıklı işbirliği şekline Vaay sisteminin içine almayı düşünüyoruz. Vaay uygulaması şu an itibariyle devrede. Önceki Aytemiz Mobil uygulamasını kullananlar da bunu güncellediği anda Vaay sistemini karşısında görecek." 

TEMASSIZ PAYI BİR KAÇ YILDA YÜZDE 10’A ULAŞIR

Akaryakıtk sektöründe bireysel tüketicilere sağlanan sürekli bir avantaj bulunmayıp sadece dönemlik imkanlar sağlandığını ifade eden Erol Varlık, Aytemiz'in yeni hizmeti Vaay ile alanda bir boşluğu dolduracağının altını çizdi. Vaay'ın dönemlik gelip geçici bir hizmet yada ürün olmayacağını vurgulayan Erol Varlık, "Dünya değişiyor. Elektronik ticaret, temassız ödemeler, dijitalleşme hızlanarak ilerliyor. Aytemiz Vaay projesi de teknolojik gelişmeler sürdükçe var olacak ve giderek güçlenecek bir projedir. 2021 sonunda önemli bir işlem hacmine ulaşmayı hedefliyoruz. Birkaç yıl içinde temassız alışverişin toplam içinde yüzde 10'a ulaşmasını bekliyoruz" dedi. 

Mehmet KARA - Enerji Günlüğü 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler