1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Azerbaycan gazının Bulgaristan’a sevki 2021 başında başlayacak

Azerbaycan gazının Bulgaristan’a sevki 2021 başında başlayacak

Bulgaristan, Azerbaycan doğalgazının Yunanistan - Bulgaristan Doğalgaz Enterkonnekte Doğalgaz Bağlantısı ile ithalatının Ocak'ta başlamasını bekliyor.

Azerbaycan gazının Bulgaristan’a sevki 2021 başında başlayacak

Enerji Günlüğü - Bulgaristan, Azerbaycan doğalgazının Yunanistan - Bulgaristan Doğalgaz Enterkonnekte Doğalgaz Bağlantısı ile ithalatının Ocak'ta başlamasını bekliyor.

Bulgaristan Başbakanı Boko Barissov, Azerbaycan'dan gelecek doğalgazın, inşa halindeki Yunanistan ile bağlantılı boru hattından Bulgaristan'a gelecek yıl 1 Ocak'ta gireceğini açıkladı. Enerji Bakanı Temenuzhka Petkova ile Yunanistan-Bulgaristan doğalgaz ara bağlantı (IGB) inşaatı faaliyetlerinde ilerlemeleri kontrol eden Borissov, projede çalışmanın tam hızla ilerlediğini belirtti. Borissov, yaptığı basın açıklamasında, halihazırda 159 kilometrelik borunun teslim edildiğini ve bunların 72 km’sinin kaynak edildiğini kaydetti.

Toplamda 182 km uzunluğundaki hattın yıllık kapasitesi Yunanistan’dan Bulgaristan’a 3 milyar metreküp. İhtiyaca göre çift taraflı akışın sağlanacağı hatta kapasite yılda 5 milyar metreküpe kadar çıkarılabilecek. Hattın 220 milyon euroya malolması bekleniyor.

Hattın projesini geliştiren ICGB, Trans Adriyatik Boru Hattı şirketi ile Azerbaycan gazını Yunanistan, Arnavutluk ve İtalya üzerinden Avrupa’ya taşımak için bir anlaşma imzalamıştı. 

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler