1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Babacan, benzin zammının nedenini açıkladı

Babacan, benzin zammının nedenini açıkladı

Enerji Günlüğü - Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, benzine yapılan zammın altında yatan nedenin petrol ve kurdaki artış olduğunu söyledi.Ali Babacan,...

Babacan, benzin zammının nedenini açıkladı

Enerji Günlüğü - Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, benzine yapılan zammın altında yatan nedenin petrol ve kurdaki artış olduğunu söyledi.

Ali Babacan, NTV'de katıldığı canlı yayında, benzinde pompa satış fiyatlarına litre başına 9 kuruşluk zam yapılmasıyla gündeme oturan benzin fiyatındaki artışı değerlendirdi. Akaryakıt fiyatlarının otomatik fiyatlandırma sistemine bağlı olduğunu hatırlatan Babacan, "Fiyatları petrol ve kur belirliyor. Son haftalarda brent petrolün fiyatı 109 dolarları gördü. Bu sebeple benzine gelen zam şaşırtıcı değil" dedi.

"PETROL FİYATLARI ARTTIKÇA BENZİN ZAMLANIR"

Son 1.5 aydır gelişmekte olan ülkelerin piyasalarında ciddi bir hareketlilik olduğuna işaret eden Babacan, "Bu ülkelerin para birimleri dolar karşısında değer kaybetmiş durumda.Bundan sonraki dönemde benzin fiyatlarının ne olacağı ise petrolün varil fiyatlarıyla alakalı. Petrol fiyatları artarsa benzine zam gelmeye devam edecek" açıklamasında bulundu. 

VE BENZİN 5 LİRA SINIRINI AŞTI. 9 GÜN ARADAN SONRA BİR ZAM DAHA!