1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Bağbaşı HES heyelan sonrası onarıma başladı

Bağbaşı HES heyelan sonrası onarıma başladı

Bağbaşı HES’te heyelana dayalı hasarlar için onarım çalışmaları başladı. Santralin 2023 yılında devreye alınması bekleniyor.

Bağbaşı HES heyelan sonrası onarıma başladı

Enerji Günlüğü - Bağbaşı HES’te Mayıs ayında yaşanan heyelana dayalı hasarlar için onarım çalışmalarına başlandı. Santral, 2023 yılının ilk çeyreğinde devreye alınacak.

Hun Yenilenebilir Enerji Üretim AŞ’nin bağlı ortaklıklarından Kayen Heta Enerji Elektrik Üretim Sanayi Ticaret AŞ’ye ait Erzurum ilinde bulunan 14MW’lık Bağbaşı Hidroelektrik Santrali (HES), Mayıs ayında toprak kaymasına dayalı oluşan hasar sebebiyle üretime ara vermişti. Şirket, su iletim hattındaki hasar tespiti sonrasında onarım çalışmalarına başladı.

HES 2023’TE DEVREYE ALINACAK

HES’in heyelandan zarar gören bölgesine 5 tane karotlu sondaj çalışması yapılırken 2 tane de sabit inclinometer ölçüm cihazı yerleştirildi. Sondaj ve inclinometer ölçüm sonuçlarına göre su iletim hattının onarılmasıyla ilgili projelendirme çalışmaları başlatılacak.

Şirketten yapılan açıklamada, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü’ne (DSİ) yapılan proje başvurusu onaylandıktan sonra iletim hattının onarımının tamamlanacağı bildirildi. Onarım sonrası yapılacak testlerden sonra santralin 2023 yılının birinci çeyreğinde devreye alınacağı kaydedildi.

2,5 MİLYON LİRALIK HASAR TAZMİN AVANSI

Bağbaşı HES’te oluşan hasarın tespit, inceleme, projelendirme ve onarım süreçlerinin tamamı sigorta firmasının gözetiminde yapılıyor. Sigorta firması ilk aşamada hasar tazmin avansı için 2.500.000 liralık ödeme yapacak. Kayen Heta Enerji, önümüzdeki birkaç ay içinde sigorta şirketinden ikinci bir avans daha alınacağını ve nihai hasar bedelinin sigorta şirketinden tazmin edileceğini duyurdu.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler