1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Bağdat’tan Kürt yönetimine alternatif petrol rotası çağrısı

Bağdat’tan Kürt yönetimine alternatif petrol rotası çağrısı

Irak Merkezi Yönetimi, Kürt özerk yönetimini olası bir İran ABD savaşı için Türkiye’ye alternatif bir petrol ihracat rotası bulmaya çağırdı.

Bağdat’tan Kürt yönetimine alternatif petrol rotası çağrısı

Enerji Günlüğü - Irak Merkezi Yönetimi, Kürt özerk yönetimini olası bir İran ABD savaşı için Türkiye’ye alternatif bir petrol ihracat rotası bulmaya çağırdı.

Irak Başbakanı Adil Abdülmehdi Türkiye üzerinden petrol ihracatı yapan Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’ni (IKBY) uyararak, İran ile ABD arasında savaş çıktığı takdirde alternatif bulması gerektiğini söyledi.

İRAN TEHDİT ETMİŞTİ

ABD ve İran arasında olası bir savaş çıktığı takdirde İran Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’ni (IKBY) vurmakla tehdit etmiş, ABD ise Hürmüz Boğazı’nı kapatacağını duyurmuştu. Ülkedeki iki petrol sevkıyatı noktasının tehlikeye girmesi üzerine harekete geçen Irak hükümeti, bir alternatif hazırladıklarını söyledi. Irak Başbakanı Adil Abdülmehdi, IKBY yönetiminin de petrol ihracatını güvenceye alması için alternatif bulması gerektiği konusunda uyardı.

    Bölgede artan gerilime ilişkin açıklama yapan Irak Başbakanı Adil Abdülmehdi, Washington ile Tahran yönetimleri arasındaki gerginliği yatıştırmak için her iki ülkeye heyet göndereceğini söyledi.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler