1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Bağımsız Maden-İş Başkanı Tahir Çetin hayatını kaybetti

Bağımsız Maden-İş Başkanı Tahir Çetin hayatını kaybetti

Bağımsız Maden-İş Sendikası Başkanı Tahir Çetin ve sendika üyesi Ali Faik İnter trafik kazasında hayatlarını kaybettiler.

Bağımsız Maden-İş Başkanı Tahir Çetin hayatını kaybetti

Enerji Günlüğü - Bağımsız Maden-İş Sendikası Başkanı Tahir Çetin ve sendika üyesi Ali Faik İnter trafik kazasında hayatlarını kaybettiler.

Manisa’nın Soma ilçesindeki Uyar Madencilik şirketinde çalışan ve 15 yıldır tazminatlarını alamayan madencilerin Ankara'daki eylemine katılan Tahir Çetin ve Ali Faik İnter, otomobille dönüşe geçmişlerdi. Manisa Kırkağaç’ta kontrolden çıkan otomobil yoldan çıkarak takla attı. 

Kazada Bağımsız Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Tahir Çetin ve sendika üyesi Ali Faik İnter hayatlarını kaybettiler.

Uyar Madencilik’ten tazminatlarını alamayan maden işçileri, otobüslerle Ankara’ya gitmiş ancak işçilerin kente girişine izin verilmemişti. Bunun üzerine Sendika Genel Başkanı Tahir Çetin ve beraberindeki heyet Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’ndan yetkililerle görüşmüştü. 

Bağımsız Maden-İş Sendikasından yapılan açıklamada, 10 Temmuz 2021 günü (bugün) saat 10.00'da, Tahir Çetin ve Ali Faik İnter için Manisa Soma’da bulunan Sendika Genel Merkezi önünde bir tören düzenleneceği bildirildi. 

Törene katılan madenciler, törenin ardından merhum Genel Başkan Tahir Çetin’in cenazesi için servis araçlarıyla İzmir Kınık’a gidecekler.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler