1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Bank of China’ya kömür santralleri finansmanı çağrısı

Bank of China’ya kömür santralleri finansmanı çağrısı

Sivil toplum kuruluşları Çin’in kamu bankası Bank of China'dan yurt dışındaki kömür yakıtlı santrallere kredi vermeyi durdurmasını istedi.

Bank of China’ya kömür santralleri finansmanı çağrısı

Enerji Günlüğü - Sivil toplum kuruluşları Çin’in kamu bankası Bank of China'dan yurt dışındaki kömür yakıtlı santrallere kredi vermeyi durdurmasını istedi.

Avrupa, Asya ve Afrika'dan 13 ülkenin sivil toplum kuruluşları, Çin devleti kontrolü altındaki Bank of China'yı, yurt dışında kömür yakıtlı santrallerine finansman sağlamaya son vermeye çağırdılar. 

35 sivil toplum kuruluşu, ülkenin en büyük bankalarından biri olan ve yurt dışında kömür yakıtlı santrallere önemli yatırım yapan Bank of China'nın Başkanı Liu Liange'ye açık bir mektup yazdılar. Liu'ya kömür yerine temiz ve yenilenebilir enerjiye destek vermesi çağrısında bulundular. 

Dünya genelinde 130'dan fazla finans kuruluşu fosil yakıtlı enerji santrali yatırımlarına destek vermeyi sonlandırma kararı almış durumda. E3G'nin yayınladığı rapora göre, dünya genelinde 44 ülke yeni kömür yatırımı yapmama taahhütünde bulundu ve 2015'ten bu yana 1175 GW kömür yakıtlı santral kapasitesi iptal edildi. 

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler