1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Başakşehir Asbaşkanı Mesut Altan güneş santrali satın alıyor

Başakşehir Asbaşkanı Mesut Altan güneş santrali satın alıyor

2019-2020 sezonu Süper Lig Yampiyonu Başakşehir’in Asbaşkanı Mesut Altan, Kahramanmaraş’taki 15.8 MW’lik güneş enerji santralini satın alıyor.

Başakşehir Asbaşkanı Mesut Altan güneş santrali satın alıyor

Enerji Günlüğü - 2019-2020 sezonu şampiyonu Başakşehir’in büyük hissedarlarından Kulüp Asbaşkanı Mesut Altan, Kahramanmaraş’taki 15.8 MW’lik güneş enerji santralini satın alıyor.

Halk Enerji, iştiraki Uluder Elektrik’in tüm hisselerini Mesut Altan ve İdris Çakır adlı girişimcilere satmak üzere Rekabet Kurumu’na başvurdu. Başvuruya göre Uluder Elektrik Üretim Anonim Şirketi’nin payları bu iki ortak tarafından eşit şekilde devralınacak.

BAŞAKŞEHİR’İN HİSSEDARI

Uluder Elektrik’in portföyünde, Kahramanmaraş’taki 15.81 MW kurulu güce sahip lisanslı güneş enerji santrali bulunuyor. Şirketi, dolayısıyla santrali devralacak isimlerden Mesut Altan, 2019-2020 sezonu Süper Ligi Şampiyonu Başakşehir’in büyük hissedarlarından biri olarak biliniyor. Altan, Kulübün yönetim kurulu üyesi ve Asbaşkanı. 

100 MİLYON LİRANIN ÜZERİNDE

2012 yılında kurulan Uluder Elektrik’in Kahramanmaraş’ta 15.8 MW kurulu güce sahip güneş enerji santrali bulunuyor. Kayıtlı sermayesi 38 milyo lira olan Uluder Elektrik’in ilk kurucuları arasında Adnan Doğan, Murat Doğan, İlhan Doğan, Hüseyin Doğan gibi isimler var. Bu isimler söz konusu şirketi daha önce Halk Enerji'ye devretmişti.

Mehmet KARA - Enerji Günlüğü 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler