1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Uluder Elektrik’in satışına Rekabet izni çıktı

Uluder Elektrik’in satışına Rekabet izni çıktı

Rekabet Kurulu, yenilenebilir enerji yatırımları şirketi Uluder Elektrik’in Mesut Altan ve İdris Çakır adlı girişimcilere satışı işlemine izin verdi. 

Uluder Elektrik’in satışına Rekabet izni çıktı

Enerji Günlüğü - Rekabet Kurulu, yenilenebilir enerji yatırımları şirketi Uluder Elektrik’in Mesut Altan ve İdris Çakır adlı girişimcilere satışı işlemine izin verdi. 

Bir süre önce Doğanlar Yatırım Holding hissedarları tarafından Halk Enerji'ye devredilen Uluder Elektrik Üretim AŞ, yeniden el değiştirdi. Şirket hissedarları, güneş enerjisi yatırımları bulunan Uluder Elektrik’in tüm hisselerini Mesut Altan ve İdris Çakır adlı girişimcilere satmak üzere Rekabet Kurumu’na başvurmuştu. Şirketi, dolayısıyla santrali devralan isimlerden Mesut Altan, 2019-2020 sezonu Süper Ligi Şampiyonu Başakşehir’in büyük hissedarlarından biri olarak biliniyor. Altan, Kulübün yönetim kurulu üyesi ve Asbaşkanı. 

Başvuruyu değerlendiren Rekabet Kurulu, Uluder Elektrik Üretim Anonim Şirketi’nin paylarını iki ortak tarafından eşit şekilde devralınması işlemine izin verdi. 

GÜNEŞ YATIRIMLARI VAR

2012 yılında kurulan 38 milyon lira sermayeli Uluder Elektrik’in Kahramanmaraş’ta 15,8MW kurulu güce sahip güneş enerji santrali bulunuyor. Şirketin ilk kurucuları arasında Adnan Doğan, Murat Doğan, İlhan Doğan, Hüseyin Doğan Türkmen gibi isimler var. Bu isimler söz konusu şirketi daha önce Halk Enerji'ye devretmişti. 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler