1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Uluder Elektrik el değiştiriyor

Uluder Elektrik el değiştiriyor

Daha önce Doğtaş ve Kelebek Mobilya tarafından Halk Enerji'ye devredilen, yenilenebilir enerji yatırımları şirketi Uluder Elektrik tekrar satılıyor.

Uluder Elektrik el değiştiriyor

Enerji Günlüğü - Daha önce Doğtaş ve Kelebek Mobilya tarafından Halk Enerji'ye devredilen, yenilenebilir enerji yatırımları şirketi Uluder Elektrik tekrar satılıyor.

Bir süre önce Doğanlar Yatırım Holding hissedarları tarafından Halk Enerji'ye devredilen Uluder Elektrik Üretim AŞ, yeniden el değiştiriyor. Şirket hissedarları, güneş enerjisi yatırımları bulunan Uluder Elektrik’in tüm hisselerini Mesut Altan ve İdris Çakır adlı girişimcilere satmak üzere Rekabet Kurumu’na başvurdu. Başvuruya göre Uluder Elektrik Üretim Anonim Şirketi’nin payları bu iki ortak tarafından eşit şekilde devralınacak.

GÜNEŞ YATIRIMLARI VAR

2012 yılında kurulan 38 milyon lira sermayeli Uluder Elektrik’in Kahramanmaraş’ta 15.8 MW kurulu güce sahip güneş enerji santrali bulunuyor. Şirketin ilk kurucuları arasında Adnan Doğan, Murat Doğan, İlhan Doğan, Hüseyin Doğan Türkmen gibi isimler var. Bu isimler söz konusu şirketi daha önce Halk Enerji'ye devretmişti. 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler