1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Başkent EDAŞ’tan elektrik kesintisi açıklaması

Başkent EDAŞ’tan elektrik kesintisi açıklaması

Başkent EDAŞ, elektrik dağıtım faaliyeti yürüttüğü Keçiören ilçesinde CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun ziyaret ettiği evin elektriğinin kesik olmadığını açıkladı.

Başkent EDAŞ’tan elektrik kesintisi açıklaması

Enerji Günlüğü - Başkent EDAŞ, Kemal Kılıçdaroğlu'nun 23 Nisan tarihinde ziyaret ettiği ve 4 aydır elektriğinin kesik olduğu belirtilen evin borcunun ödenmesi ardından 5 Nisan’da elektrik bağlandığını açıkladı.

Başkent Elektrik Dağıtım A.Ş (Başkent EDAŞ), CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Ankara’nın Keçiören ilçesinde 23 Nisan günü ziyaret ettiği evin elektriğine ilişkin açıklama yaptı. Düzenlemeye ve denetlemeye tabi olan bir sektörde faaliyet gösterdiklerini ve bu nedenle elektrik piyasası mevzuat hükümlerinin dışında bir uygulamaya gitmelerinin söz konusu olmadığını belirten Başkent EDAŞ, borcundan dolayı 4 aydır elektriğinin kesik olduğu belirtilen abone hakkında, "Tesisatın 31 Mart 2022 tarihinde elektrik enerjisinin borçtan dolayı kesildiği, borcun ödenmesi takiben 5 Nisan 2022 tarihinde elektrik enerjisinin bağlandığı tespit edilmiştir” açıklamasını yaptı.

Açıklamada, 24.04.2022 tarihinde yapılan saha tespitine ve şirket kayıtlarında yapılan incelemeye göre, 23.04.2022 tarihinde, ilgili tesisatın borcundan veya herhangi bir nedenden dolayı elektrik enerjisinin kendilerince kesilmiş olmadığı kaydedilerek, “5 Nisan 2022 tarihinden bu yana söz konusu tesisatta şirketimizce herhangi bir nedenle enerji kesme işlemi yapılmamıştır" ifadeleri kullanıldı.

KEÇİÖREN KAYMAKAMLIĞINDAN AÇIKLAMA

Öte yandan Keçiören Kaymakamlığı da konuya ilişkin bir açıklama yayınladı. Açıklamada, “İlçemizde ikamet eden Güllü K. isimli vatandaşımızla ilgili olarak yapılan araştırmada;

Vatandaşımızın ikametgahının elektriğinin iddia edildiği şekliyle 4 aydır kesik olmadığı, borcu nedeniyle dağıtıcı şirket tarafından 31.03.2022 tarihinde elektriğin kesildiği, beş gün sonra 05.04.2022 tarihinde ödemenin yapılması üzerine elektriğinin açıldığı,

Vatandaşımıza 2021 yılında 2 kez yaptığı pandemi yardımı başvurusu ile ilgili olarak 2 kez pandemi desteği yapıldığı,

 2022 Şubat ayında doğalgaz yardımı başvurusu neticesinde de 381 TL destek sağlandığı,

Ailenin, bugüne kadar pandemi ve doğalgaz yardımı dışında Kaymakamlığımıza herhangi bir başvurusu olmadığı anlaşılmış olup, ihtiyaç sahibi bütün vatandaşlarımıza başvuru yapmaları halinde kira, gıda, fatura, giyim, eğitim, barınma gibi temel ihtiyaçlar başta olmak üzere her türlü destek sağlanmaktadır” denildi. 

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler