1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Dönmez: 278 bin civarında bir abonenin elektriği kesik

Dönmez: 278 bin civarında bir abonenin elektriği kesik

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye'de an itibariyle 278 bin civarında bir abonenin elektriğinin kesik olduğunu, bunun da yüzde 1’in altında bir oran olduğunu açıkladı.

Dönmez: 278 bin civarında bir abonenin elektriği kesik

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye’de 47,5 milyon abonesinden 278 bin civarında bir abonenin elektriğinin kesik olduğunu söyledi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, bir televizyon programında enerji gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 4 milyon meskenin elektriğinin kesik olduğu açıklamasına ilişkin rakamların doğru olmadığını söyledi. Dönmez, “4 milyon meskenin elektriği kesik olsa toplamın yüzde 25'inin elektriğinin kesik olması lazım. Rakamlar çarpıtıldı. Türkiye'de an itibariyle 278 bin civarında bir abonenin elektriği kesik. Bunun 197 bini mesken, 68 bini ticarethane, 12 bini tarımsal sulama. Türkiye'de 47,5 milyon abonesi var. Böyle baktığınızda geçici olarak elektriği kesilenlerin oranı yüzde 1'in altında. Binde 6. Tabi gönül herkesin enerjisini düzenli bir şekilde kullanmasını arzu eder" diye konuştu. 

ELEKTRİK TÜKETİM DESTEK PROGRAMI DEVAM EDİYOR

Ödeme güçlüğü çeken vatandaşlar için Elektrik Tüketim Desteği Programının devam ettiğini belirten Dönmez, "Aile ve Sosyal Hizmet Bakanlığı ile ortaklaşa gerçekleştirdiğimiz bir çalışmayla bugün yaklaşık 2 milyon 140 bin hanenin 150 kilovatsaate kadar tüketimlerini devlet karşılıyor. Hiçbir bedel ödemiyorlar. Bu da 1,5-2 milyar lira civarında bir rakam" ifadelerini kullandı. 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler