1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Başkentgaz Akcez Enerji’yi satın aldı

Başkentgaz Akcez Enerji’yi satın aldı

Başkent Doğalgaz, elektrik dağıtım sektöründe yatırım yapmak amacıyla Torunlar Enerji’yle birlikte Akcez Enerji’nin toplam yüzde 50’lik hissesini satın aldı.

Başkentgaz Akcez Enerji’yi satın aldı

Enerji Günlüğü - Başkent Doğalgaz, Akcez Enerji’nin satın alınmasına ilişkin Torunlar Enerji’yle hissedarlar sözleşmesi imzaladı. Buna göre Akcez Enerji’nin yüzde 24,99'u Başkent Doğalgaz, yüzde 25,01’i ise Torunlar Enerji tarafından satın alınmış oldu.

Başkent Doğalgaz Dağıtım Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ [BASGZ], Torunlar Enerji Sanayi ve Ticaret AŞ’yle birlikte Akköz Holding’in enerji sektöründe faaliyet gösteren şirketi Akcez Enerji Yatırımları Sanayi ve Ticaret AŞ’nin yüzde 50’sini satın aldı. Böylece Akcez Enerji’nin yüzde 24,99’luk orana tekabül eden 124.875.000 lira nominal değerli payı Başkent Doğalgaz bünyesine, yüzde 25,01’e karşılık gelen 125.000.000 lira nominal değerli payı ise Torunlar Enerji bünyesine dahil oldu. Bu kapsamda Başkentgaz, Torunlar Enerji ve Akkök Holding AŞ arasında Akcez Enerji ve iştiraklerine ilişkin hissedarlar sözleşmesi imzalandı.

Başkentgaz, elektrik dağıtım ve satış sektöründe yer almak amacıyla 01Ağustos 2022 tarihinde Sakarya Elektrik Dağıtım AŞ ve Sakarya Elektrik Perakende Satış AŞ'nin ana ortağı Akcez Enerji paylarının yüzde 50'sini, Torunlar Enerji’yle birlikte satın almak üzere Akkök Holding’e teklif sunmuştu.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler