1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Baymak’ta BDR Thermea dönemi

Baymak’ta BDR Thermea dönemi

Enerji Günlüğü - Isıtma sektörünün lider firmalarından Baymak’ta, Avrupa’nın ısıtma sektörünün en büyük gruplarından BDR Thermea dönemi başladı....

Baymak’ta BDR Thermea dönemi

Enerji Günlüğü - Isıtma sektörünün lider firmalarından Baymak’ta, Avrupa’nın ısıtma sektörünün en büyük gruplarından BDR Thermea dönemi başladı. Baymak’ın ortağı ve Yönetim Kurulu Başkanı Murat Akdoğan, Baymak’ta sahip olduğu tüm hisselerinin BDR Thermea Grubu’ na devrettiğini açıkladı. Böylelikle BDR Thermea Baymak’ta yüzde 100 oranında paya sahip oldu.

Baymak’ın yabancı devlerle iş yapma kültürüne alışık olduğunu belirten Dr. Murat Akdoğan, “ 1998’de Alman WolfGroup Baymak’ ta ortak oldu. Bu ortaklığın ardından 2002 yılında İngiliz Baxi Grup Baymak’ın yüzde 50’sine ortak oldu. Ülkemizin, tarihinin en büyük finansal krizi içinde bulunduğu ve yabancı yatırımların hemen hemen sıfıra indiği bir ortamda Baymak’a ısıtma sektöründe dünya devlerinden Baxi Grup’un ortak olması çok ayrı bir değere sahiptir. Bu da Baymak’ın dinamizmine, üretim gücüne ve sektörü dönüştüren yapısına olan güveni ifade etmiştir” dedi.

2008 yılında Baxi Grup’un BDR Thermea tarafından satın alınmasıyla birlikte Baymak’ta %50 paya sahip olan BDR Thermea’nınbugün yüzde 100 pay sahibi olacağını belirten Akdoğan, “ Baymak ülkemizde ilkleri başaran, sektörü her zaman dönüştüren bir firma oldu. Bugün yoğuşmalı kombi satışında lider olmamız tesadüf değil. Biz daha az enerji tüketen, hem tüketicinin hem ülkemizin kazandığı ürünleri her zaman ön planda tutarak sektöre de yön verdik. Yaklaşık 8 yıldır Baymak markamızla sadece yoğuşmalı kombi reklamı yaparak, tasarruflu olan bu ürünün halkımız tarafından doğru anlaşılmasını sağladık halkımızı bu ürünün tasarrufuna inandırdık” diye konuştu.

BDR Thermea CEO’su Robvan Banning ise devirle ilgili şunları söyledi: “Tüm dünyada yaklaşık 7000 çalışanımızla ciromuzu yaklaşık 3 milyar dolardüzeyine getirdik. 70’ten fazla ülkede varız ve Avrupa ülkelerinde Baxi, Remeha, BrötjeHeizung, De Dietrich, Chappee ve Baymak gibi lider markalarımızla yer alıyoruz.”  Baymak’ınfarklı iş modelleri, dinamizmi, sahip olduğu iş etiği, yenilikçi yapısı ve çok çeşitli ürün gamıyla BDR Thermea ile çok büyük bir sinerji içinde olduğunu belirten Banning, “Bu başarı hikayesini yaratan sayın Murat Akdoğan’a teşekkürlerimi sunuyorum. Bizim için yeni dönem Dr.Murat Akdoğan’ın bugünlere getirdiği Baymak’ı sadece Türkiye’nin değil dünyanın da lider markalarından birisi haline getirme dönemi olacaktır. Teknoloji ve birikimimizin Baymak dinamizmiyle yaratacağı ivme bizleri çok heyecanlandırıyor” dedi.

Baymak Genel Müdürü Ender Çolak da Baymak’ın kombi satışlarını son 3 yılda üç kat artırdığını, yoğuşmalı kombi oranlarının ise yüzde 70’i aştığını belirtti. Çolak, “1700’ü münhasır olmak üzere toplam 2200 bayisi, 250’nin üzerinde satış sonrası servis ağı, 600 çalışanı, 60.000 metrekare üretim alanı ve 200 milyon doları aşan cirosu ile ısıtma, soğutma, yenilenebilir enerji, su ısıtma ve su basınçlandırma alanlarında ülkemizin lider firmalarından birisiyiz. Bu yeni dönemde gücümüze BDR Thermea’nın çok üstün teknolojik gücünü de katıyoruz” dedi.

BDR Thermea’nın Baymak’a teknolojik desteğinin ne denli önemli olduğunu geçen yıl üretime aldıkları LECTUS duvar tipi yoğuşmalı kazanlarla gördüklerini belirten Ender Çolak, “BDR Thermea teknolojisiyle 2012’nin ikinci yarısında üretmeye başladığımız LECTUS duvar tipi yoğuşmalı kazanlarımızla satışlarımızı sadece 6 ayda 2,5 kat artırdık.  Bu da Baymak değerleri ve dinamizmiyle birlikte BDR Thermea Teknoloji ve tecrübesinin yarattığı büyük sinerjiyi gösteriyor’’ ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler