1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. BDR Thermea yüzde 20 hidrojenli kombi üretecek

BDR Thermea yüzde 20 hidrojenli kombi üretecek

BDR Therma Group şirketlerinden De Dietrich, Türkiye’de yüzde 20 hidrojenle çalışan kombiler ve ısı pompası sistemleri üretecek.

BDR Thermea yüzde 20 hidrojenli kombi üretecek

Enerji Günlüğü - BDR Therma Group şirketlerinden De Dietrich, yüzde 20 hidrojenli kombi sistemleri üzerine çalışmak için Tuzla’da bir fabrika açıldığını bildirdi. 

BDR Therma Group CEO'su Ender Çolak, düzenlediği basın toplantısında Grup ve Grubun 6 markasından biri olan De Dietrich’in yeni çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu. Ender Çolak, Grubun İstanbul'un Tuzla ilçesinde De Dietrich marka kombiler üretmek üzere fabrika kurduğunu söyledi. Ender Çolak, yeni kombilerin yüzde 20 oranında hidrojenle çalışabildiğini kaydetti.

Hollanda ile Fransa tesislerinde de eş zamanlı olarak üretim yapıldığını bildiren Çolak, “De Dietrich; ısıtma, soğutma, yenilenebilir enerji ve su ısıtıcıları alanında ülkemize yeni teknolojiler getirecek. BDR Thermea Group olarak, De Dietrich ile Türkiye’de premium segmentte yüzde 25 pazar payı hedefliyoruz. De Dietrich ile Türkiye’yi enerji dönüşümünde elektrik ve hidrojen temelli ürünler ile buluşturacağız” dedi.

YÜZDE 20 HİDROJENLE ÇALIŞAN KOMBİLER YOLDA

Önümüzdeki yıllarda ısı pompası, fotovoltaik güneş kolektörleri ve bunlara bağlı hibrit sistemlerin hayatın ayrılmaz bir parçası olacağını savunan Çolak 250 milyon Euro yatırımla ısı pompasında lider olmayı hedeflediklerini söyledi. BDR Thermea Group’un, hidrojen ile yüzde 100 uyumlu kombi Son zamanlarda hidrojenle yüzde 20 oranında kombilerin üretimini Tuzla’da yapmaya başladık. Hollanda ve Fransa tesislerinde de üretiliyor.

ler için Avrupa’da birkaç şehirde pilot uygulamalara başlandığını duyuran Çolak, “Enerji dönüşümünde hem yenilenebilir enerji hem de enerji verimliliği ön plana çıkıyor. Bu sebeple ısı pompalarına, hibrit ve hidrojen çözümlerine yatırım yapıyor, entegre iklimlendirme çözümleri ile enerji dönüşümüne yön veriyoruz. Türkiye’de kombi üretim kapasitemizi yüzde 25 artırarak 500 bin adet kombi kapasitesine ulaşacağız. Avrupa’daki enerji dönüşümünün ısı pompası yanındaki en kritik ürünlerinden olan boyler için de Türkiye’de yatırımlarımıza ağırlık veriyoruz” ifadelerini kullandı.

BDR THERMEA 2022 YILINI YÜZDE 120 BÜYÜMEYLE KAPATACAK

BDR Thermea Group’un 2013 yılından bu yana Türkiye’deki ana markası Baymak’ın 2022 yılı finansal sonuçlarını da değerlendiren Ender Çolak, şöyle konuştu: “Bu yılı yüzde 120’nin üzerinde büyüme ile 3 milyar liraya yakın ciro ile kapatacağız. İhracatımız ise 2022 yılında bir önceki yıla kıyasla yüzde 20 arttı ve 46 milyon euro oldu. Çolak, BDR Thermea 2023 yılına ilişkin büyüme planlarını anlatırken, “Gelecek yıl, Baymak ve De Dietrich olarak ciroda yüzde 50, ihracatta euro bazında yüzde 25, kombi adedinde yüzde 20, klima adedinde ise yüzde 10 büyüme hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler