1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Bazı güneş hücrelerinin ithalatında gözetim uygulanacak

Bazı güneş hücrelerinin ithalatında gözetim uygulanacak

Gümrük değeri 60 dolar/kg’ın altında olan ve bir modül halinde birleştirilmemiş veya panolarda düzenlenmemiş fotovoltaik hücrelerin ithalatında gözetim uygulanacak.

Bazı güneş hücrelerinin ithalatında gözetim uygulanacak

Enerji Günlüğü - Gümrük değeri 60 dolar/kg’ın altında olan ve bir modül halinde birleştirilmemiş veya panolarda düzenlenmemiş fotovoltaik hücrelerin ithalatında gözetim uygulanacak.

İthalatta Gözetim Uygulanmasına İlişkin Tebliğ (Tebliğ No: 2023/2), Ticaret Bakanlığı tarafından, 30 gün sonra yürürlüğe girmek üzere yayımlandı. 

Tebliğ uyarınca birim gümrük kıymeti 60 dolar/kg’ın altında olan ve bir modül halinde birleştirilmemiş veya panolarda düzenlenmemiş fotovoltaik hücrelerin ithalatında gözetim uygulaması yapılacak. 

Buna göre söz konusu fotovoltaik hücreler ancak Ticaret Bakanlığı, İthalat Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenecek gözetim belgesi ile ithal edilebilecek ve ilgili gümrük idaresi, gözetim belgesini sorgulayacak.  

Gözetim belgeleri 6 ay boyunca geçerli olacak. Gözetim belgesi taleplerine ilişkin başvurular, Gümrükler Tek Pencere Sistemi kapsamında Ticaret Bakanlığının internet sayfasından elektronik imzayla veya e-Devlet üzerinden yapılacak. Elektronik ortamda yaşanabilecek sıkıntılar nedeniyle başvuru yapılamaması halinde, başvurular fiziksel olarak da yapılabilecek. 

Başvuru ya da inceleme aşamasında sunulan bilgi ve belgelerde başvuru sahibinin beyanının gerçeğe aykırı olduğunun veya sunduğu bilgi ve belgelerde tutarsızlık veya eksiklik bulunduğunun tespit edilmesi halinde söz konusu tutarsızlık veya eksiklik giderilinceye kadar gözetim belgesi düzenlenmeyecek.

Önceki ve Sonraki Haberler