1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. BEDAŞ mobil dönüşümle maliyetlerini yüzde 20 azalttı

BEDAŞ mobil dönüşümle maliyetlerini yüzde 20 azalttı

Enerji Günlüğü - BEDAŞ, operasyonel verimlilik hedefi ile uygulamaya aldığı mobil dönüşüm politikasıyla maliyetlerde yüzde 20’lik azalma sağladı.Boğaziçi...

BEDAŞ mobil dönüşümle maliyetlerini yüzde 20 azalttı

Enerji Günlüğü - BEDAŞ, operasyonel verimlilik hedefi ile uygulamaya aldığı mobil dönüşüm politikasıyla maliyetlerde yüzde 20’lik azalma sağladı.

Boğaziçi Elektrik Dağıtım A.Ş. (BEDAŞ), tüm hizmetlerin mobil cihazlar ile güvenli bir ortamda; zaman, mekan ve platform bağımsız bir şekilde tüketicilere ulaştırılması ve operasyonel verimlilik hedefi ile uygulamaya aldığı mobil dönüşüm politikasıyla maliyetlerini yüzde 20 azalttı.

TÜM İŞLEMLER TEK ÇATIDA TOPLANDI

Saha Operasyon Yönetim Sistemi için geliştirilen yazılım ile daha önce farklı kişilerin farklı cihazlar kullanarak yaptığı işlemler tek çatı altında toplandı. Böylece bir personel; kesme, açma, okuma, ihbar, satış, kaçak gibi işlemleri, yetkinliklerinin izin verdiği ölçüde yapabilmeye başladı.

Tüm personelin anlık olarak GPS koordinatları üzerinden izlenebildiği sistemde, trafik verilerine göre rota optimizasyonu da yapılabiliyor. Mobil dönüşüm kapsamındaki çalışmalarla Çağrı Merkezi’nden gelen bir işlemin bölgedeki en yakın ekibe atanması da mümkün hale geldi. Örneğin bu sayede sayacı arızalanan tüketicinin sayacının değiştirilmesi mümkün olan en kısa sürede gerçekleştiriliyor ve enerji verilmesi sağlanabiliyor.

ATILAN HER ADIM İZLENEBİLİYOR

Elektrik dağıtım bilgi yönetim sistemi olan EDRIMS’de yer alan zimmet ve stok modüllerinin entegrasyonu ile her dağıtım personelinin depodan aboneye kadar attığı her adımı tek veri girişi ile izlenebilir duruma geldi. Durum kodu entegrasyonu olarak adlandırılan yapı ile okuma yapan personel, okuduğu sayaçta bir uygunsuzluk görür ise sisteme girdiği durum kodu neticesinde otomatik olarak kaçak ekibine iş emri üretebiliyor. Yönetim konsolu ile tüm operasyon coğrafi verilerle görsel olarak izlenebiliyor. 

KAÇAK SAHA TAKİP SİSTEMİ

Kaçak ekiplerinin sahada çeşitli analizler yapabilmesini sağlayan bir uygulama olan Kaçak Saha Takip Sistemi, tabletler ve el terminalleri üzerinde çalışıyor. Personel bir abonenin tarife grubuna göre tüketiminin diğer aboneler ile kıyaslanması, kaçak geçmişi, önceki tüketim verilerinin incelenmesi, herhangi bir uygunsuzluk görülür ise ilgili tutanağın tutulması gibi işlemleri sahada online olarak yapabiliyor. Zimmet ve stok sistemi entegrasyonu ile şirket sayaç ve mühürlerinin gerçekliği sorgulanabilir hale geldi.

CRM Sistemi gerek mobil uygulamalardan gerekse çağrı merkezi veya işletmelerden gelen talepler ile başlayan iş süreçlerinin diğer sistemler, birimler ve uzmanlar arasındaki koordinasyonunu sağlayarak sürecin baştan sona yönetmeliklerle belirlenmiş süreler içerisinde sonlandırılabilmesini sağlıyor. Talep ilgilisi her aşamada SMS ve e-posta üzerinden bilgilendirilebiliyor.

MOBİL DÖNÜŞÜM BEDAŞ’A NE SAĞLADI?

Bilgi Teknolojileri, Saha Ekipleri ve İş Geliştirme ekipleri çok yakın çalışarak ortak verimlilik hedefi için çözüm üretti.

* Sahada çalışan binlerce personelin takibi ve verimliliği kurulan sistem ile sağlandı.

* Saha operasyonlarındaki verimlilik artışı ile Sayaç Değişimi, Açma/Kesme gibi işlemlerin süreleri kısaldı. Bu sayede müşteri memnuniyetinde artış elde edildi.

* Konsolidasyon ile ekipler farklı operasyonlarda da çalışmaya başladı. İş gücü, zaman ve ulaşım bakımından kazanım elde edildi.

* Anlık Görev Atama, Otomatik İş Emirleri, Rota Optimizasyonu, Online Analiz ve Dijital Arşiv işlemleri ile personel zamandan kazanım sağladığı daha konforlu bir çalışma ortamına da ulaştı.

2000 kişilik saha operasyonu ölçülüyor, takip ediliyor ve yönetiliyor. Bu da maliyetin ilk fazda %10, ikinci fazda %20 azalmasını sağladı.

* Zimmet ve Stok modülleri ile sayaç, mühür, akım trafosu gibi her bir dağıtım elemanının depodan aboneye kadar her adımı tek veri girişi ile izlenebilir duruma geldi.

* Merkezi Yönetim araçları ile tüm operasyon görsel verilerle izlenebilir hale geldi.

Önceki ve Sonraki Haberler