1. HABERLER

  2. ELEKTRİKLİ ARAÇLAR

  3. Beefull 2023’te şarj istasyonu sayısını 500’e çıkaracak

Beefull 2023’te şarj istasyonu sayısını 500’e çıkaracak

Elektrikli araç şarj ağı işletmecisi Beefull, 2023’te elektrikli araç şarj istasyonu sayısını 500’e çıkarmayı hedefliyor.

Beefull 2023’te şarj istasyonu sayısını 500’e çıkaracak

Enerji Günlüğü - Beefull CEO’su Terciyanlı ise şirketin sürdürebilirlik odağına dikkat çekerek "Taksilerde, kafelerde, araç şarj noktalarında Beefull ürünlerini sunarak, israfı önlemeye çalışıyor ve sürdürülebilirliğe katkı sağlıyoruz" dedi.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’ndan elektrikli araç şarj ağı işletmeci lisansını alan Beefull, 26-28 Ekim tarihleri arasında düzenlenen EV Charge Show Fuarı'nda elektrikli araç şarj istasyonu başta olmak üzere ürettiği paylaşımlı enerji ağı çözümlerini tanıttı. Tüketicilerin enerji talebine yanıt vermek üzere kiralanabilir powerbank istasyonları ve paylaşımlı priz ile elektrikli araç şarj istasyonlarını tek platformda sunmayı hedefleyen Beefull, fuardaki standında ürünlerinin tanıtımını yaptı.

“KULLANDIĞIMIZ ENERJİYİ YENİLENEBİLİR KAYNAKLARDAN SAĞLIYORUZ”

Konferansta yaptığı konuşmada Beefull olarak en büyük itici güçlerinin sürdürülebilirlik olduğuna dikkat çeken Beefull CEO’su Alper Terciyanlı, “Şirketler artık, elektrikli araçlar, güneş panelleri, karbon salınımı azaltma gibi enerjinin az kullanımına yönelik çalışmalara önem veriyor. Biz de Beefull olarak israfı önlemeliydik. Bu nedenle paylaşım ekosistemini hayata geçirdik. Enerjinin temiz kaynaklardan sağlanması temel motivasyonumuz oldu. Taksilerde, kafelerde, araç şarj noktalarında Beefull ürünlerini sunarak, israfı önlemeye çalışıyor ve sürdürülebilirliğe katkı sağlıyoruz. Kullandığımız enerjiyi de yenilenebilir kaynaklardan sağlıyoruz.” diye konuştu.

“TÜRKİYE’NİN ELEKTRİKLİ ARAÇLARDA ZİRVE ÜLKELERDEN OLACAĞINA İNANIYORUM”

Elektrikli araçların önümüzdeki dönemde sürdürülebilirlik adımları için büyük bir fırsat sunduğunu söyleyen Terciyanlı konuşmasına şu sözlerle devam etti:

“Konjektürel sorunlar ortadan kalkınca ve sektördeki kurallar oturunca, Türkiye’nin elektrikli araçlarda zirvedeki ülkelerden biri olacağına inanıyorum. Elektrikli araç kullanıcıları da önümüzdeki dönemde bu işin en önemli paydaşları arasında yer alacak. Bu ekosistemin içerisinde her biri birer oyuncu olan son kullanıcılar belki de evlerinde güneş paneli kullanıcısı, şarj depolama sistemi kurucusu olacaklar. İşin bir diğer kritik tarafı da elektrikli araç şarj istasyonlarının kurulduğu şebekeler. Yan yana cihazları kurduğumuzda şebekenin bu gücü kaldırması zor. Bu nedenle şebekeyi korumak için sektördeki oyuncular olarak önlemler almalı ve daha başındayken, treni kaçırmadan merkezi yönetime ve entegrasyona kafa yorup, gelecekte olabilecek sorunlara hep birlikte çözüm geliştirmeliyiz.”

2023’TE ELEKTRİKLİ ARAÇ ŞARJ İSTASYONU SAYISI 500’E ÇIKARMAYI HEDEFLİYOR

Petrol istasyonları, dinlenme tesisleri, oteller, alışveriş merkezleri gibi halka açık noktalarda elektrikli araç şarj istasyonları kurma yönünde çalışmalarını sürdürmeyi hedefleyen Beefull hâlihazırda 50 adet şarj istasyonu ile faaliyet gösteriyor. Şirket, 2023 yılı sonuna kadar Türkiye genelinde 100’ü yüksek hızlı olmak üzere toplamda 500 noktada elektrikli araç şarj istasyonları ile tüketicilerine hizmet sunmayı planlıyor.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler