1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Belarus Avrupa’ya Rus gazını kesmeye hazır

Belarus Avrupa’ya Rus gazını kesmeye hazır

Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko, Polonya'nın Belarus sınırını kapatması halinde gaz arzını keseceğini açıkladı.

Belarus Avrupa’ya Rus gazını kesmeye hazır

Enerji Günlüğü - Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko, Polonya'nın Belarus sınırını kapatması halinde gaz arzını keseceğini açıkladı.

Polonya ve AB ile göçmen krizi nedeniyle gerilen ilişkileri bir türlü durulmayan Belarus, Avrupa’ya Rus gazı transferini kesme tehdidini yeniledi. Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko, Polonya'nın Belarus sınırını kapatması hâlinde Avrupa'ya Belarus aracılığıyla ulaştırılan Rusya gazını kesmeye hazır olduklarını belirtti. 

RUSYA: AVRUPA’YA KARŞI SORUMLULUKLARIMIZ VAR

Öte yandan açıklamaya Rusya tarafından yine ılımlı bir tepki geldi. Kremlin sözcüsü Dmitri Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Lukaşenko'nun tepkisini anladığını, ancak ülkesinin Avrupa'ya karşı sorumlulukları olduğunu açıkladı.

Belarus’un tehdidinin Rusya ile görüşülmüş bir durum olmadığını belirten Peskov, “Lukaşenko üzerindeki baskıyı anlıyoruz, ancak Rus gazının Avrupa’ya akışında herhangi bir aksama olmayacağını umuyoruz” dedi.  

Peskov ayrıca Rus gazının Avrupa’ya akışının durdurulması olasılığını Lukaşenko ile görüşmek istemediklerini de kaydetti.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler