1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Belçika, Kuzey Denizi’nde enerji adası kuracak

Belçika, Kuzey Denizi’nde enerji adası kuracak

Belçika, rüzgar enerjisi ve yeşil hidrojen için 2025 yılına kadar Kuzey Denizi'nde bir enerji adası inşa etmeyi planlıyor.

Belçika, Kuzey Denizi’nde enerji adası kuracak

Enerji Günlüğü - Belçika, rüzgar enerjisi ve yeşil hidrojen için 2025 yılına kadar Kuzey Denizi'nde bir enerji adası inşa etmeyi planlıyor.

Enerji geçişini hızlandırmayı hedefleyen Belçika, rüzgar enerjisini depolamak için 2025 yılına kadar Kuzey Denizi'nde bir enerji adası inşa etmeyi planlıyor. Belçika Enerji Bakanı Tinne Van der Straeten yaptığı açıklamada, kurulacak olan enerji adasının çok işlevli olacağını belirterek, rüzgar elektriğinin depolamanın yanında yeşil hidrojenin depolanmasına ve üretilmesine de izin vereceğini kaydetti. 

Adanın kurulumunun 2025 yılına kadar tamamlanabileceğini ifade eden Straeten, türünün ilk örneği olabilecek adanın Danimarka'daki enerji adasının tamamlanmasından bile önce gerçekleştirilebileceğini sözlerine ekledi.

Danimarka Şubat ayında rüzgar elektriği için Kuzey Denizi’nde ilk etapta 3 bin MW kapasiteli ve zamanla 10 bin MW kapasiteye kadar çıkarılabilecek bir enerji adası inşa edeceğini açıklamıştı. Açıklamada Ada’nın 2033 yılına kadar tamamlanacağı kaydedilmişti. 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler